Na Steamu padl další rekord. Tentokrát v počtu připojených uživatelů
zdroj: tisková zpráva

Na Steamu padl další rekord. Tentokrát v počtu připojených uživatelů

8. 1. 2018 15:18 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Loňský rok byl na rekordy velice plodný. Spoustu z nich si pro sebe urvala neuvěřitelně úspěšná PlayerUnknown’s Battlegrounds, která se postavila do čela žebříčku her s nejvíce aktuálně hrajícími hráči na Steamu. Nechala tak v prachu CSko i druhou Dotu. PUBG má zároveň nemalý vliv na další, v těchto dnech pokořený, rekord – počet v jednu chvíli připojených hráčů do služby Steam jako takové.

18,5 milionu. O tak vysokém čísle v jednu chvíli připojených uživatelů se tu bavíme. Pro představu, kdyby se připojil úplně každý občan České republiky a Slovenska, pořád by nám chybělo nějakých 2,5 milionu, které bychom našli třeba na Jamajce… Je to hodně, a je to i slušný rekord. Když to porovnáme s rekordy z minulých let, zjistíme, jak moc je Steam na vzestupu.

Před šesti lety v lednu 2012 bylo najednou připojeno „pouze“ 5 milionů lidí. Rok nato přibyl milion, o rok později další, dalšímu milionu to trvalo už jen půl roku, a například v období mezi červnem 2015 a listopadem 2015 se odněkud vynořilo 3,4 milionu nových pařanů. A teď jsme na 18,5 milionech, což je vzhledem k loňskému lednu nárůst o slušné čtyři miliony.

Je však nutné si uvědomit, že se jedná o „připojené“ uživatele, nikoliv „hrající“. Těch je zásadně míň – 7 milionů. V tomto případě opět vynikne síla PUBG, která si z tohoto čísla ukusuje téměř polovinu se svými třemi miliony v jednu chvíli hrajících hráčů (plus mínus). Rovněž je třeba vzít v potaz podvodné účty, ale ty vždy byly a vždy budou, takže o dosažení rekordu není třeba polemizovat. Ve výsledku to samozřejmě nic moc neznamená, ale tvrdit, že Steam je na ústupu, asi není zrovna na místě.

Nejnovější články