Na Steamu začaly podzimní slevy a nominace na hru roku
zdroj: tisková zpráva

Na Steamu začaly podzimní slevy a nominace na hru roku

27. 11. 2019 12:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hlavní stránka Steamu je na následující týden lehce pozměněná. Dominuje jí krásný pixelartový obrázek podzimního města, kde se v záři reflektoru třese Baba před vlastním automatem. Baba Is You je jedním z možných kandidátů v některé kategorii cen Steamu. Pokud vás nominace a následné vyhlašování vítězů nezajímá, tak třeba nepohrdnete zajímavými slevami.

Úplně nahoře na úvodní stránce vás do svých tenat lákají tři hry, z nichž dvě platí za velmi čerstvé novinky. V rámci podzimních slev se můžete pustit do teprve tři měsíce starých Gears 5 za polovic a o měsíc mladší Code Vein šla o třetinu dolů. Třetí hrou je stále skvělá budovatelská strategie Cities: Skylines za 7 eur, která byla ve slevě tolikrát, že už ji snad mají všichni, kdo po ní toužili.

Do zajímavých slev šla řada dalších letošních novinek jako The Surge 2, The Crew 2, Rage 2, Resident Evil 2, a aby to nebylo jen o druhých dílech, tak třeba ještě F1 2019, Devil May Cry 5, Wolfenstein: Youngblood nebo Far Cry New Dawn.

Slevy se samozřejmě týkají stovek, možná tisíců her, které jsou dále rozdělené do kategorií podle žánru, sérií a výše slevy. Za pozornost rovněž stojí Steam Controller, který se ze standardních 55 eur propadl na pouhých 5. Připočtěte si k tomu poštovné a máte kvalitní ovladač za čtyři stovky. Nicméně musíte vychytat moment, kdy bude dostupný. Během psaní článku se jeho dostupnost několikrát změnila. Jednu minutu byl vyprodaný, druhou nikoliv.

Kromě slev odstartovaly nominace na hry roku. Letos je na výběr z osmi kategorií, do kterých může každý uživatel nominovat libovolnou letos vydanou hru (respektive hru vydanou po 27. listopadu loňského roku po uzavření tehdejších nominací).

Vybírá se hra roku, VR hra roku, hra s nejlepší péčí vývojářů (zde se logicky volí i starší hry), hra, která je lepší s kamarády, nejinovativnější hra, nejlepší příběh, nejlepší hra, ve které se vám nedaří a nejhezčí hra. Jako Češi máme minimálně jedno žhavé želízko v ohni. Beat Saber by mohl slušně zabodovat v kategorii nejlepší VR hry, možná i v kategorii inovace.

Nominovat můžete až do 3. prosince. Poté se ještě můžete zapojit do volby vítězů z nominovaných, přičemž ke konečnému vyhlášení dojde 31. prosince. A netřeba snad zdůrazňovat, že po podzimních slevách přijdou ještě ty vánoční…

Nejnovější články