Na Switchi už si brzo za online hraní zaplatíte
zdroj: tisková zpráva

Na Switchi už si brzo za online hraní zaplatíte

13. 9. 2018 10:52 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Majitele konzole Nintendo Switch čeká zásadní změna. 18. září bude spuštěna placená služba Nintendo Switch Online, která v sobě zahrnuje online hraní, přístup ke knihovně her, možnost ukládat do cloudu a další funkce. Nejdůležitějším důsledkem je skutečnost, že odteď už si online na Switchi zahrajete jedině tehdy, když si zaplatíte.

Nebavíme se tu o nijak strašlivých částkách – je to 20 eur za osobu na rok, případně 35 eur za osm účtů v rámci rodinného programu. Jde tedy o levnější službu, než jakou nabízí konkurence na „velkých“ konzolích PlayStation 4 a Xbox One.

Jsou tu ale i problémy, do kterých tady nebudu zabrušovat, když existuje excelentní a podrobná Adamova analýza – přečtěte si ji zde. Ve zkratce: našemu switchovému expertovi vadí chudá nabídka her, pozdní spuštění celé služby nebo placení za tak běžnou a důležitou funkci, jakou je ukládání do cloudu.

Co se toho týče, mám pro něj ještě jednu nepříjemnou zprávu. Ukládání do cloudu nebude fungovat pro všechny hry – uložené pozice zůstanou offline například ve Splatoon 2 nebo v Pokémonech. Nintendo tím chce předejít podvádění. Bojí se, že lidé v případě pádu online tabulkami nahrají starší pozice a tím se v žebříčku vyšvihnou zpátky.

Zvláštní, ale to už je Nintendo. Stejně jako u excentrického strýčka, co nám však pravidelně nosí krásné hry, u něj musíme akceptovat nějaké ty podivnosti. Placené Nintendo Online tedy začíná už za pár dní, můžete se do něj zapsat tady a první týden vyzkoušet v rámci bezplatného trialu.

Nejnovější články