Námořní akce Tempest z vás udělá kapitána pirátské lodi
zdroj: tisková zpráva

Námořní akce Tempest z vás udělá kapitána pirátské lodi

9. 12. 2015 17:07 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nevím, zda za vlnou, či spíše vlnkou pirátských her z poslední doby může úspěch Assassin's Creed IV: Black Flag a nebo seriálu Black Sails, ale námořní lupičství zažívá renesanci. Důkazem budiž i malý, ale moc pěkně vypadající projekt Tempest od malého studia Lion's Shade. V ní se stanete kapitánem z pohledu třetí osoby viděné lodi a vydáte se směr divoká moře a bohatý lup. Případně krmivo pro ryby, pokud se vám nepovede.

První, co vás na hře upoutá je grafika. Na to, že jde o malý projekt vypadá skvěle a jde cestou co největšího realismu. Tou samou cestou ovšem nejdou samotné námořní souboje, které mísí arkádovou hratelnost s trochou taktiky, kdy budete muset správně načasovat své útoky, volit rychlost, správně manévrovat a zvolit i vhodné zbraně a munici.

Nepůjde ovšem jen o souboje. Tempest je i takový pirátský manažer, kde se musíte starat o posádku, najímat nové členy a samozřejmě správně zacházet s penězi, abyste měli čím svým pirátům zaplatit. Nemluvě o tom, že potřebujete peníze na opravu a vylepšení lodi, které sahá od odlišné barvy plachet a vlajky až po změny trupu, výzbroje a celkového vizuálního zpracování vaší lodě.

Kromě více či méně ozbrojených námořních lodí se setkáte i s konkurenčními posádkami, válečnými loděmi a také trochou té místní mystiky. Od tajemných kultů až po mytologická monstra jako je Leviathan, oceány 18. století nejsou bezpečným místem. Prostě, Tempest vypadá jako potenciálně velmi zábavný titul, kde nejde jen o správné manévrování, ale také obchodování a správu posádky.

Hra právě vyšla na Steamu v rámci early accessu, ovšem počítejte s tím, že jde opravdu o předběžný přístup. Velká část prvků a mapy ve hře ještě chybí, bugů je jak naseto a prostě nečekejte hladké hraní. Nicméně tvůrci říkají, že za šest měsíců by mohli mít hotovou definitivní verzi. Tak doufejme, že se vyvede, už teď má early access velmi pozitivní hráčské reakce.

zdroj: Archiv

Nejnovější články