Nápadité plošinovky LostWinds od tvůrců Elite konečně vyšly pro PC
zdroj: tisková zpráva

Nápadité plošinovky LostWinds od tvůrců Elite konečně vyšly pro PC

25. 3. 2016 14:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Frontier Developments si od vesmírných dálav v Elite: Dangerous na chvilku odskočili k větrným plošinovkám v sérii LostWinds. Oba dva díly, které původně vyšly pro konzoli Wii, jsou nyní dostupné na Steamu. PC verze nabízí upravené ovládání, vylepšenou grafiku a podporu Steam kartiček, odznaků nebo achievementů.

LostWinds vyšla na Wii v roce 2008 a pokračování LostWinds 2: Winter of the Melodias následovalo rok poté. V roce 2011 a 2012 se obě hry dostaly na iOS a teď, po dalších čtyřech letech, si je můžete pořídit i na PC.

V obou případech jde o roztomile vyhlížející plošinovky, ve kterých ovládáte pohyby chlapce Tokua a zároveň ještě vítr. Právě s jeho pomocí může hrdina skákat výš, plachtit, likvidovat nepřátele a řešit hádanky během cesty magickým světem Mistralis, na jejímž konci se postaví zlému duchovi Balasarovi. 

zdroj: Archiv

Ve druhém díle se Toku snaží nalézt ztracenou mámu a díky prvku Spirit of Seasons může měnit roční období - přepínat se mezi létem a zimou, aby vyřešil na tomto mechanismu postavené hádanky, dostal se dál v úrovních nebo přechytračil nepřátele. Navíc dvojka obsahuje mapu a systém nápovědy, aby se hráči tolik nezasekávali jako v jedničce.

Obě dvě hry stojí na Steamu 10 euro (jednička, dvojka). Když si je ale koupíte v balíčku Lost Winds: The Blossom Edition, tak zaplatíte za obě dvě jenom 15 euro.

Nejnovější články