Natáčení seriálu Halo pod taktovkou televize Showtime začne příští rok
zdroj: tisková zpráva

Natáčení seriálu Halo pod taktovkou televize Showtime začne příští rok

9. 7. 2018 16:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

A je to tu zase. Pokusů s filmy a televizními seriály podle slavné sci-fi série Halo bylo v historii víc než dost, a když už se některý z projektů dočkal svého dokončení, nikdy nenaplnil očekávání fanoušků. Seriál Halo: Nightfall byl přinejlepším průměrný, což platí i o Halo 4 filmu poskládaném z kratičkých epizod. Nezbývá než doufat, že se americké televizi Showtime podaří připravit důstojnou adaptaci, na kterou tak dlouho čekáme.

Kolem různých zpracování Halo se kdysi motali takoví velikáni jako Peter Jackson (Pán prstenů), Guillermo del Toro (Faunův labyrint) nebo třeba Neill Blomkamp (District 9). V roce 2013 se zvedla vlna nadšení, když se začalo hovořit o seriálu, se kterým by měl vypomáhat sám Steven Spielberg (Indiana Jones). Seriál měl vzniknout pro americkou stanici Showtime (Dexter, Homeland, Penny Dreadful),

Aktuální oznámení je tak vlastně jen potvrzením, že tento projekt je i po pěti letech stále naživu. Produkce má konečně začít zkraje příštího roku, přičemž první série seriálu čítá deset epizod, z nichž každá obsáhne jednu hodinu. Tisková zpráva už Spielberga neuvádí v žádné roli, ale ani nevyvrací jeho účast na projektu.

Nezaznívají tu tak velká jména jako kdysi, ale možná právě proto má tento projekt šanci alespoň vzniknout, v lepším případě i uspět. Za touto novou sérií stojí Kyle Killen, kterého můžete znát díky seriálu Awake. O režii některých dílů se postará Rupert Wyatt (Zrození planety opic). Nejde tedy naštěstí o úplné nováčky.

„Halo je naše nejambicióznější série vůbec a očekáváme, že patřičně odmění fanoušky, kteří na ni roky čekají,“ říká David Nevins, prezident a CEO společnosti Showtime. „V historii televize zkrátka nebylo dost dobrých sci-fi. Killenovy scénáře jsou vzrušující, obsáhlé a provokativní, Wyatt jako režisér tvoří skvělé světy. Jejich vize nadchne fanoušky hry a vtáhne i nezasvěcené do světa plného komplexních postav obývajících tento unikátní vesmír,“ dodává.

Datum uveřejnění první epizody zatím nepadlo, ale vzhledem k rozvrhu produkce počítejte nejdříve s druhou polovinou roku 2019. Je také otázka, kde se seriál odehrává po příběhové stránce a zda bude nějak souviset s chystanou hrou Halo Infinite. Dříve či později se to dozvíme.

Nejnovější články