Naučte se základy programování s králíky od Ubisoftu
zdroj: tisková zpráva

Naučte se základy programování s králíky od Ubisoftu

11. 10. 2019 7:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Naučit se programovat není nutně nudné studování knih, následování tutoriálů na YouTube nebo třeba absolvování kurzů. Proniknout do tajů tvorby her můžete i díky samotným hrám. Skvělým příkladem za všechny je Human Resource Machine, případně i Opus Magnum. Ty ale stojí peníze, takže pokud si to chcete zkusit nanečisto, jsou tu pro vás králíci z Rabbids Coding!

Pokud jste hráli Human Resource Machine, pak vás v Rabbids Coding! nic moc nepřekvapí. Dostanete situaci s králíky, kteří se musí dostat do pračky, a seznam příkazů, které k tomu můžete použít a jednoduše z nich vytvoříte seznam. Jdi dopředu, jdi dopředu, otoč se doleva, jdi dopředu... a králík je v pračce.

Téměř každá další úroveň z celkových 32 přidává něco nového. Naučíte se mačkat čudlíky vypínající pasti, nalákáte králíky na klobásy, později se naučíte pracovat s cykly a podmínkami. Rabbids Coding! z vás programátory neudělá, ale získáte díky ní základní ponětí o bazálních principech programovacích jazyků.

zdroj: Archiv

Není to hra určená pro lidi s jakýmikoliv zkušenostmi. Hlavní cílovkou jsou děti od sedmi let, které bude bavit roztomilost králíků a jednoduchost puzzlů, které snad snadno pochopí (když jim třeba pomůžete s angličtinou). Avšak pozdější úrovně dokáží potrápit mozek i dospělce. Není těžké vymyslet nějaké řešení, ale je výzva použít předem dané maximum příkazů.

Ubisoft takto chce napomoct výchově mládeže v odvětví, které je z hlediska budoucnosti velmi slibné. A jde na to z dobrého konce – škola hrou. Rabbids Coding! je dostupná zdarma v launcheru Uplay.

Nejnovější články