Nečekaně otevřený Epic Games Store láká na exkluzivní tituly a hry zdarma
zdroj: tisková zpráva

Nečekaně otevřený Epic Games Store láká na exkluzivní tituly a hry zdarma

7. 12. 2018 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před dvěma dny jsme se dozvěděli o dalším plánovaném online obchodu s hrami od studia Epic Games. Tehdy výkonný ředitel Tim Sweeney neřekl konkrétní datum spuštění obchodu, ale vše naznačovalo až příští rok. Náznaky jsou ty tam, Epic Games Store už jede v plném provozu a láká na slibované hry zdarma.

Nový obchod tvůrců Fortnite a Unreal Enginu najdete na této adrese, odkud si rovněž můžete stáhnout desktopového klienta po kliknutí na návodné tlačítko „Get Epic Games“. Pokud se nyní rozhodnete získat epické hry, moc velký výběr nemáte. Nabízí se early access novinky Hades od tvůrců Bastion (viz článek), akční RPG Ashen, prequel Hello Neighbor: Hide and Seek a free-to-play Fortnite a Unreal Tournament.

Všechny tyto tituly platí za exkluzivní materiál obchodu. V tuto chvíli je dostupná jen jedna hra, kterou najdete i na Steamu – Shadow Complex Remastered. Další hry jsou označené nálepkou „již brzy“ a patří mezi ně například Satisfactory, Rebel Galaxy Outlaw, World War Z, PC verze Journey nebo Darksiders III. Najde se i jedna předobjednávka hry Genesis Alpha One, která vychází 29. ledna.

zdroj: Archiv

Víme ještě o jedné hře, která časem zavítá do obchodu, ale zatím není vystavená – Dauntless. Monster Hunter křížený s Fortnite vyjde v průběhu dubna i na PlayStationu 4 a Xboxu One. Později je v plánu ještě port na Switch a mobilní zařízení, a co je možná nejdůležitější, tvůrci z Phoenix Labs počítají s cross-platformním hraním napříč všemi platformami pomocí jednoho účtu.

Ale zpátky k obchodu. Zpráva před dvěma dny lákala na akci, kdy každé dva týdny napříč rokem 2019 dostanete hru zdarma. Jak se zdá, tato akce se spustí již příští týden, kdy budete mít celé dva týdny na ukořistění skvělé Subnauticy. Následující dva týdny budou patřit Super Meat Boyovi a dál už se musíte nechat překvapit.

zdroj: Archiv

Logicky chudší, ale velice zajímavou startovní nabídku doplňují modovací editory pro tituly, které v nabídce ani nejsou. Pokud si rozumíte s Unreal Enginem a rádi tvoříte uživatelský obsah do ARKu, Conan Exiles, Unreal Tournamentu, nebo klidně i Bus Simulatoru 2018, pak pod nabídkou normálních her naleznete potřebné nástroje.

Je sympatické, že Epic Games v případě editorů odkazují na Steam, když sami hry (alespoň prozatím) nenabízejí. Ale získají si vás exkluzivní nabídkou a hrami zdarma?

zdroj: Archiv

Nejnovější články