Nechutný horor Agony vyjde ve své původně zamýšlené podobě na konci měsíce
zdroj: tisková zpráva

Nechutný horor Agony vyjde ve své původně zamýšlené podobě na konci měsíce

22. 10. 2018 15:47 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Agony byla v jistých kruzích velice očekávanou hrou, ale tužby nakonec naplnit nedokázala. Ukázalo se totiž, že pod slupkou erotiky a nechutností, které byly bezesporu hlavními lákadly, se ukrývala obyčejná hratelnost a nedodělanost. Nezklamala jen recenzenty včetně toho našeho, který sáhl po čtyřce. Ani hráči si ji nijak zvlášť nepochvalují. Ale možná si všichni zainteresovaní spraví chuť necenzurovanou verzí.

Agony Unrated vyjde 31. října na Steamu a nabídne to, co původní verze nemohla – necenzurovanou erotiku a snad ještě odpornější scény obecně. Tvůrci se totiž konečně vyvázali z jistých kontraktů, které jim zabraňovaly dodat světu produkt slibovaný před lety na Kickstarteru.

Zatím to tedy platí jen v případě verze pro počítače. Konzolisté musí ještě vydržet, přičemž hra se koncem roku podívá na Switch (v nespecifikované verzi). Nicméně Agony Unrated není jen o odstranění „kostiček“, ale celkovém vyladění hry do obrazu, který by se mohl líbit všem těm zklamaným hráčům.

zdroj: Archiv

Nová verze vylepšuje modely postav a textury, představuje nové pasti, rozšiřuje systém vývoje postavy, zlepšuje nasvícení, přidává různé obtížnosti, úplně nové prostředí lesa pro procedurálně generovaný mód Agony, osm různých zakončení příběhu, možnost hrát za sukubu, nové necenzurované scény, filtry, mapu světa, minimapu a další prvky, jejichž výčet naleznete zde.

Zní to jako pořádný zásah do základů hry a možná opravdu má smysl se k Agony formou Unrated vrátit. Pokud vás tedy tahle specifická hra někdy zajímala. Původní podporovatelé kickstarterové kampaně ji dostanou zdarma, ostatní majitelé hry s 90% slevou za 1,5 eura.

Pokud vás od koupě odradily tehdejší recenze, ale cítíte, že s mnoha změnami by mohlo jít o lepší hru, pak vám pro pořízení Agony Unrated stačí 15 eur, tedy polovina potřebná pro původní verzi. I když nejsem příznivcem této konkrétní hry ani hororového žánru obecně, jsem velice zvědavý, zda Madmind Studio nakonec dodá produkt, který oni sami i fanoušci očekávali od začátku.

Nejnovější články