Necrobarista je příběh o hipsterech a nekromantech v australském baru
zdroj: tisková zpráva

Necrobarista je příběh o hipsterech a nekromantech v australském baru

23. 1. 2017 13:24 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

„Vizuální novela inspirovaná prvky anime“ rozhodně není popis, který by ve vás vyvolal očekávání kdovíjaké originality, přinejmenším ne té estetické. To budou postavičky jak vystřižené z mangy a k nim odstavce a odstavce textu, že? No, ne nutně. Necrobarista, chystaná komerční prvotina studia Route 59, je výjimkou potvrzující pravidlo, protože stačí zhlédnout minutový trailer a hned vám bude jasné, že tady vzniká něco opravdu jedinečného.

Necrobarista pojednává o baru lomeno kavárně v Melbourne, kde se spolu scházejí jak živí, tak mrtví obyvatelé města. Jsou mezi nimi drsní gangsteři sedící na stolech, hipsteři s divnou barvou vlasů, a dokonce i nekromantka, což vzhledem k celému nápadu s živými mrtvými vlastně asi dává smysl. A pak samozřejmě ještě barmani a barmanky, protože i v surrealistickém světě všechno to kafe a chlast přece musí někdo nalévat.

zdroj: Archiv

Hra je vytvořená v Unity3D, takže autoři si mohli dovolit využití trojrozměrných prostředí, dynamický pohyb kamery, otevřenou navigaci skrze scény a další lahůdky, které byste ve vizuálních novelách klasického střihu hledali marně. Zajímalo by mě, jestli se Necrobarista nakonec nepřiblíží hranicím adventury. Soudě podle záběrů z traileru se tahle možnost rozhodně nedá vyloučit, ale kdo ví. Vcelku jistí si zato můžete být tím, že na smrt zde bude nahlíženo neobvyklou optikou, promyšlenější než „je třeba ji způsobit všemu, co se přede mnou hýbe.“

Planescape: Torment a Grim Fandango se už určitě těší na milou anime společnost. Necrobarista by měla vyjít v říjnu letošního roku.

Nejnovější články