Nejlepší Kickstarter video ever představuje pátý Broken Sword
zdroj: tisková zpráva

Nejlepší Kickstarter video ever představuje pátý Broken Sword

23. 8. 2012 15:26 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Měli bychom se vyvarovat jakéhokoli hypování, protože to si velcí i malí vývojáři s pomocí sociálních sítí dnes dokáží bez problémů zajistit sami. Měli bychom být kritičtí, spíše skeptičtí a kousat. Jak ale chcete kousat do něčeho, co si jednak sami přejete a otevřeně se vší vervou podporujete, ale hlavně, co vypadá tak dobře. Bez přehánění, lepší promo video (po rozkliku) na kickstarterovou kampaň, než dokázali stvořit v Revolution Software na podporu chystané hry Broken Sword: The Serpent's Curse, jsem ještě neviděl.

Nebudu spoilovat, musíte se podívat sami. Samozřejmě tu nejde jen o video, ale o samotný fakt, že Charles Cecil a jeho tým, složený údajně z tvůrců původních Broken Swordů, chystají nový díl v sérii, kterou spousta hráčů nosí pod srdcem. Na hře se pracuje půl roku, je napsaný příběh, jsou navrženy postavy, lokace…no zkrátka jsou hotové předprodukční práce a teď, teď je třeba sehnat nějaký ten peníz na samotný vývoj.

Cecil a spol. na Kickstarteru žádají 400 000 dolarů s tím, že za tyhle peníze budou schopní stvořit skutečnou Broken Sword hru se vším, co k této sérii patří a hlavně, bez otravných a omezujících řečí vydavatele či investora. I když, i samotní hráči umí občas dost solidně kousat a kecat do toho, o čem ví prd. Není však radno se do těchto úvah pouštět.

Raději si připomeňme, že na place bude Nico i George, cestovat se bude po exotických lokací napříč celý světem, hra bude ve 2D a ručně kreslená, dobrodružství začne vraždou a krádeží malby banálního významu v Paříži a že peníze na projekt přibývají na Kickstarter stránce dosti raketovým tempem (8 tisíc dolarů za 20 minut?!!!). Vždyť kampaň běží malou chviličku!

Pokud se podaří nasbírat cílovou částku a vývoj se nezadrhne, mohla by hra vyjít v prvním kvartále příštího roku. Pokud se do této aktivity chcete zapojit, musíte vysolit minimálně 15 babek. Dokážu si ale představit, že fandové série nasypou do projektu rádi a dobrovolně mnohem víc, připravené balíčky vypadají velmi lákavě.

Nerad bych vás ale ovlivňoval, rozhodnutí je na vás. Já už jsme navíc vývoj Broken Sword: The Serpent's Curse podpořil tím, že jsem si zpětně koupil Broken Swordy na iOS hračky. Právě peníze z těchto her, které si Revolution vydával sám, umožnily vývojářům na hře půl roku makat. Aspoň na něco je hraní na mobilech a tabletech dobré, když už se tam nedá polovina her hrát kvůli ovládání (ano, mám na to trošku levé ruce).

Jak navíc Charles Cecil zdůrazňuje v rozhovoru pro Edge, Kickstarter kampaň rozhodně není zoufalý pokus o to, aby hra mohla vůbec vzniknout. Zájem o další Broken Sword hru projevil i největší third-party publisher (takže EA, nebo Activision), ale Cecil odmítl. Věří, že financování přímo od hráčů bude pro hru lepší, protože se vývoj obedje bez tlaku toho, kdo vyplácí šeky, jak se to stalo třeba v případě Broken Sword 3. A co se stalo, že je najednou o adventuru tak enormní zájem i ze strany minimálně jedné velké firmy? Jednoduše, za poslední rok si remaky prvních dvou Broken Swordů stáhlo z AppStoru pět milionů hráčů. To už je slušný ekonomický potenciál...

Nejnovější články