Nejlepší modifikací roku 2014 je podle hráčů multiplayer pro českou hru Euro Truck Simulator 2
zdroj: tisková zpráva

Nejlepší modifikací roku 2014 je podle hráčů multiplayer pro českou hru Euro Truck Simulator 2

31. 12. 2014 13:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Tuzemští vývojáři si na sklonku roku 2014 připsali na své konto další úspěchy, i když zprostředkovaně. V hlasování několika desítek tisíc uživatelů renomovaného serveru ModDB totiž uživatelé vybrali za nejlepší modifikaci roku 2014 multiplayerový mod pro Euro Truck Simulator 2 od českého týmu SCS Software, a na čtvrtém místě se pak ještě umístila modifikace Breaking Point pro Arma 3. Úspěch kamioňácké modifikace, který hráčům z celého světa umožňuje jezdit v kolonách nebo zakládat dopravní firmy, je o to výraznější, že v hlasování porazila řadu dalších vynikajících modů včetně Star Trek Armada 3 pro Sins of the Solar Empire nebo STALKER: Lost Alpha.

Multiplayerové mody pro hry, které v základu nabízí „jenom“ singleplayer zážitek, jsou už hráčů zjevně populární. Loni první místo v hlasování hráčů obsadil multiplayer mod pro Just Cause 2. První místo MP modu pro Euro Truck Simulator 2 je samozřejmě překvapivé, ale s ohledem na šíři a aktivitu komunity rozhodně není nezasloužené, naopak. Tvůrci z SCS si tak krom dlouhodobě vysokého postavení v žebříčku nejhranějších her na Steamu mohou užívat dalšího úspěchu. Za zmínku ale rozhodně stojí i zbylých devět modifikací, které se podle uživatelů ModDB v roce 2014 nejvíce povedly.

Modifikace The Sith Lords Restored Content se umístila na desátém místě a jistě přijde vhod fanouškům Star Wars: The Knights of the Old Republic II. Původně velmi zabugovanou a obsahově ořezanou hru se totiž tvůrci modu pokusili vrátit do zamýšleného stavu, což se jim zjevně povedlo. Krom opravy řady chyb totiž v rámci modifikace vrací do hry i lokace a pasáže, které tvůrci z Obsidian museli před hráči skrýt, aby stihli termín vydání.

obry zdroj: tisková zpráva

Tiberium Essence pro Command & Conquer 3: Tiberium Wars původní hru spíše rozšiřuje o nové zbraně i jednotky (navazují na Tiberian Sun), lepší grafiku, novou hudbu i zvuky, efekty a řadu dalšího příjemného obsahu.

obry zdroj: tisková zpráva

Modifikace pro realtime strategie jsou obecně mezi hráči oblíbené, což dokazují mody, které se umístili na osmé a sedmé příčce. Republic at War je totální konverze strategie Star Wars: Empire at War – Forces of Corruption, která ve hře nahrazuje Císařství Galaktickou republikou a Alianci rebelů Konfederací. Republic at War se tedy zaměřuje na události z Clone Wars i filmové série a klíčovým prvkem modifikace je důraz na realismus v rámci reálií Hvězdných válek.

obry zdroj: tisková zpráva

Ultimate Apocalypse mod umožňuje hráčům Dawn of War zažít megalomanské bitvy v rámci Warhammer 40k univerza, které ve výčtu vlastností modifikace doplňují i nové herní mechaniky.

mody2014 zdroj: tisková zpráva

Další Star Wars modifikace vznikla pro Sins of a Solar Empire: Rebellion a vyzkoušením Sins of a Galactic Empire rozhodně nic nezkazíte. Aktuální verze se totiž vyznačuje vysokou mírou stability a samozřejmě i zajímavým obsahem, který se soustředí na Klonové války a Yuuzhan Vong válku.

mody2014 zdroj: tisková zpráva

Páté místo patří modifikaci Edain pro The Lord Of The Rings: Battle for Middle-Earth 2 - Rise of the Witch-King a snaží se do původní hru přiblížit realitě Tolkienových knih a Jacksonových filmů – obsahově i vizuálně. Čekají vás tedy nové frakce, nové jednotky i hrdinové a spoustu dalšího obsahu, který žádný Tolkienovec neodmítne.

mody2014 zdroj: tisková zpráva

Bramborovou medaili si od hráčů vysloužila modifikace Breaking Point pro Arma 3, která nabízí PvP variantu, ve které hráči bojují v týmech a frakcích o přežití během zombie apokalypsy.

mody2014 zdroj: tisková zpráva

Již zmíněný třetí flek patří STALKER: Lost Alpha, což je spíše totální předělávka než modifikace. Tvůrci modu z týmu Dezowave se pokusili udělat STALKER  v podobě, v jaké tvůrci z GSC hru dlouhá léta prezentovali a slibovali, aby nakonec vydali něco trošku jiného. Lost Alpha tak do STALKERa vrací později vyškrtnuté prvky a hlavně úžasnou atmosféru.

mody2014 zdroj: tisková zpráva

Přestože Star Wars modifikace mají v desítce nejlepších větší zastoupení, větší oblibu si u hráčů získala modifikace konkurenční Star Trek značky. Star Trek Armada 3: A Call to Arms kompletně předělává Sins of a Solar Empire: Rebellion a nabízí zájemcům možnost hrát za Klingony, Borgy i Cardassiany. Kampaň za každou stranu je samozřejmě odlišná nejenom příběhem, ale i herním stylem. A pokud patří realtime strategie k vašemu oblíbenému žánru, a nemáte nic proti Star Treku, určitě modifikaci vyzkoušejte.

mody2014 zdroj: tisková zpráva

První místo patří již zmíněnému multiplayer modu pro Euro Truck Simulator 2 a tvůrcům z SCS i tvůrcům modifikace upřímně gratuluju.

Nejnovější články