Nejprodávanějšími PS4 hrami za prosinec jsou FIFA 19 a PUBG. Red Dead propadlo
zdroj: tisková zpráva

Nejprodávanějšími PS4 hrami za prosinec jsou FIFA 19 a PUBG. Red Dead propadlo

11. 1. 2019 10:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdybych měl zkusit odhadnout pět nejprodávanějších her prosince na konzoli PlayStation 4, vyšel by mi jen jediný tip. Sony se pochlubila žebříčkem dvaceti nejprodávanějších her, který obsahuje překvapivé tituly na ještě překvapivějších místech. Počty prodaných kusů bohužel chybí, ale i tak nám nad pořadím některých položek zůstává rozum stát.

První místa totiž nepatří žádné exkluzivitě PlayStationu. Zlato pro sebe vybojovala nejnovější FIFA 19, která sem poskočila z bronzové příčky dosažené v předchozím měsíci. Druhé místo patří jediné novince v žebříčku, u které se není moc čemu divit. Popularita PlayerUnknown’s Battlegrounds je stále nezanedbatelná. Bednu medailí uzavírá Battlefield V, který si rovněž polepšil o jednu příčku.

Naopak čtvrté Call of Duty: Black Ops 4 si pohoršilo. To samé platí i o Red Dead Redemption II, které z minulého prvního místa spadlo až na předalekou sedmou příčku. V těsném závěsu je rovněž pokleslý Spider-Man. Obě padavky se nechaly předběhnout posilujícím Kratem z God of War.

Jediná hra, která nezaznamenala pád ani nárůst, je Assassin’s Creed Odyssey na 11. pozici. Vánoce se dále postaraly o sedm titulů, které v předchozích měsících chyběly a oslavily tak svůj velkolepý návrat. Nejsilnější 10. pozici zaujali The Sims 4, ale hráči pod stromky našli i Minecraft, Battlefield 4, Gang Beasts, Battlefield 1, EA Sports UFC 2 a Gran Turismo Sport uzavírající dvacítku.

Našince potěší sekce virtuální reality, kde si rytmický Beat Saber udržel první místo před velice populárním Astro Botem Rescue Mission, kterého sesadil z trůnu o měsíc dřív. Poslední žebříček se týká prodejnosti DLC, kde první čtyři místa patří doplňkům pro Fortnite a páté místo season passu pro Spider-Mana.

Dokáže nějaká z lednových novinek zahýbat příštím žebříčkem? Remake Resident Evil 2 a Kingdom Hearts III by v jistých krajích mohly zaválet.

Nejnovější články