Nejúspěšnější Kickstarter loňského roku, deskovka Tainted Grail, dostane počítačové RPG
zdroj: tisková zpráva

Nejúspěšnější Kickstarter loňského roku, deskovka Tainted Grail, dostane počítačové RPG

17. 12. 2019 16:23 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když crowdfundingový web Kickstarter loni rekapituloval úspěšně zafinancované projekty napříč všemi kategoriemi, zdaleka nejúspěšnější kampaní byla deskovka Tainted Grail: The Fall of Avalon, která vybrala 141 milionů korun. Její anglická verze je mezi hráči vynášená do nebes, česká verze vyjde 30. května a ještě se chystá plnohodnotné počítačové RPG inspirované příběhem deskovky.

Tainted Grail vás zavede k legendám o králi Artušovi, na ostrov zvaný Británie. Jsou to ale velmi temné časy. Krajina, lidstvo, rovnou celý svět je požíraný tajemnou silou zvanou Wyrdness, která znetvořuje vše, čeho se dotkne.

Vaše vesnice proto vybrala ty nejstatečnější muže a pověřila je úkolem dostat se do Kamelotu, najít tam svatý grál a zachránit svět. Jenže nikdo z nich se nevrátil, takže přišla řada na ty méně odvážné vesničany, mezi které se řadíte i vy. Nevybavení, nezkušení a s pár kamarády se vydáte do potemnělé pustiny zvrátit temný osud lidstva.

Na nebezpečné cestě otevřeným světem Avalonu vás čekají tahové souboje s nejrůznějšími nepřáteli, důležité dialogy a náročné volby, které pozmění ráz krajiny k nepoznání. Vyrostou nová města, vaši společníci se naučí novým věcem, vybaví se od hlavy až k patě a po návratu domů necháte rozkvést i vlastní vesnici, pokud budete mít přístup k patřičným zdrojům a surovinám.

zdroj: Archiv

I když Tainted Grail vychází ze stejnojmenné deskovky, nejde o její digitální verzi, jako tomu je třeba u Gloomhavenu. Tainted Grail je od začátku vytvářená pro PC jako plnohodnotné RPG s vlastními systémy a větveným příběhem, o který se stará jeden z předních polských fantasy spisovatelů Krzysztof Piskorski.

Tainted Grail bude čistě singleplayerové RPG, které vyjde minimálně na Steamu. Zatím nebylo oznámené datum vydání, ale snad nebudeme čekat příliš dlouho a doufejme, že půjde o hru hodnou zapamatování. Stojí za ní sice nové studio Awaken Realms Digital, ale to spadá pod mateřskou společnost zkušených Awaken Realms, kteří chrlí jednu veleúspěšnou a herně výbornou deskovku za druhou.

K jejich tvorbě patří deskovky This War of Mine, Nemesis, Lords of Hellas a SiegeStorm, které všechny vyšly v češtině. Kromě nich vydali i megalomanskou The Edge: Dawnfall, úspěšně zafinancovali Etherfields a právě teď jim dobíhá kampaň jejich další hry The Great Wall. Osobně doufám, že se jejich digitální odvětví rozjede podobně jako to deskovkové, protože tohle studio má vážně talent.

Nejnovější články