Nekromancer chodí pozdě, ale přece. Už i diablovka Grim Dawn se ho dočkala
zdroj: tisková zpráva

Nekromancer chodí pozdě, ale přece. Už i diablovka Grim Dawn se ho dočkala

13. 10. 2017 13:41 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Stejně jako třetí Diablo, tak i diablovka Grim Dawn si na svého Nekromancera museli pár let počkat. Diablo III se dočkalo již před pár měsíci, Grim Dawn právě teď. Ale nejde jen o jednu novou třídu. Nekromancera totiž doprovází Inquisitor, dvě příběhové kapitoly a spousta dalšího obsahu. To vše v rozšíření Ashes of Malmouth.

Grim Dawn vnesla na začátku minulého roku svěží vánek do žánru diablovek, kde se málokdo může měřit se zakladatelem v podobě prvních dvou dílů série Diablo. Vašek si ve své recenzi pochvaluje herní mechanismy a hratelnost jako takovou. Jediná výtka tak letí směrem k příběhu, který je až moc vážný a nekoresponduje se zbytkem vytvořeného světa.

To však nemění nic na faktu, že jsme se po dvou výborných dílech Torchlight dočkali další výborné diablovky. Ta se navíc po půl roce a půl milionu prodaných kusů rozrostla o DLC Crucible, které natáhlo hratelnost díky survival aréně. A teď jsme zde. Chtělo to další rok a další půl milion a dočkali jsme se ne dalšího DLC, ale velkého rozšíření Ashes of Malmouth.

zdroj: Archiv

Rozšíření přímo navazuje na události základní hry dalšími dvěma příběhovými kapitolami. V těch se postavíte nepříteli, který je znám jako Shaper of Flash. Hluboko pod troskami města Malmouth vytváří groteskní živoucí zbraně, které by jednou pro vždy mohly skoncovat s lidskou rasou. A to z logiky věci nesmíte dopustit.

Na cestě za odvrácením katastrofy se prosekáte novým prostředím hlubokých lesů, čeká vás mrazivá prázdnota a konečně i samotné město, respektive to, co zbylo z jeho slávy. Narazíte také na čtyři nové frakce, se kterými se můžete spřátelit nebo je proti sobě poštvat.

Připravte se i na stovky nových předmětů, 14 hvězdných konstelací, modifikátory vybavení, nová monstra, bossy a super bossy, možnost upravit si vzhled u Ilusionisty a můžete se chopit i nových tříd Nekromancera a Inquisitora. Nekromancer si celkem nepřekvapivě libuje v oživování mrtvých a hraní si s životy živých, zatímco Inquisitor nedá dopustit na své dvě palné zbraně a magické relikvie.

Rozšíření je ještě doprovázeno bezplatným updatem, který do Grim Dawn přidává roguelike dungony, takže o spousty hodin zábavy navíc je dobře postaráno. Ashes of Malmouth je již k dispozici na Steamu za 18 eur a při této příležitosti čelí základní hra 70 % slevě. Do dnešního podvečera vás tedy vyjde na krásných 7,50 eur. 

Nejnovější články