Nemastná, neslaná střílečka Battalion 1944 hledá chuť s novou grafikou, zvuky a módem
zdroj: tisková zpráva

Nemastná, neslaná střílečka Battalion 1944 hledá chuť s novou grafikou, zvuky a módem

13. 7. 2018 10:13 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hráči chtějí střílečky z druhé světové války a vývojáři jim je chtějí dopřát. Někdy to dopadne víc než dobře (Day of Infamy), jindy dobře (Call of Duty: WWII), a někdy poměrně neslavně jako v případě early access verze Battalion 1944. 51 % kladných hodnocení celkově a pouze 35 % z poslední doby na Steamu rozhodně není dobrá vizitka. Tvůrci ale nehází flintu do žita a hodlají změnit špatnou pověst opravdu velkým updatem.

Pokud se ptáte, co bylo doteď špatně na ambiciózní hře v předběžném přístupu, pak vás odkáži na Danielovy dojmy. „Hraje se to jako Counter-Strike před deseti lety, vypadá to jako Counter-Strike před více než deseti lety, ale bohužel vychází teď,“ mluví snad za vše. Problém byl v nulové invenci, špatném audiovizuálu i chybějícím progresu, který by vás nutil ve hře pokračovat. Pozitivně z toho vyšly akorát mapy.

Dnes byste ve hře moc hráčů nenašli. Ze statistik na Steam Charts působí Battalion 1944 jako měsíce mrtvá hra. Ale třeba se teď vše změní díky náloži novinek, po kterých hráči volají už od začátku. Předně se zapracovalo na grafice, zejména pak na modelech a animacích postav. S tím souvisí i předělané detekování zásahů, lepší vyklánění zpoza rohů a úprava jumpshotování. Zároveň má spousta zbraní a jiných prvků nové ozvučení.

zdroj: Archiv

Hlavní kompetitivní mód Wartide dostává číslovku 2.0, která značí mnohem větší důraz na spolupráci členů jednotlivých týmů. Kartičky jsou pryč, přivítejte nové rozhraní a ekonomický systém založený na spolupráci. Dále vás v nové verzi hry přivítá další mapa zasazená na území Itálie, některé z existujících map se dočkaly změn, můžete vyzkoušet nové zbraně, zahrát si s experimentálními boty, šplhat po žebřících, nebo třeba zkouknout vaše snažení ze záznamu.

A snad už také dostanete dobrý důvod u hry vysedávat díky novému systému progrese Battlerank. Hraním získáváte zkušenosti, pomocí kterých stoupáte úrovněmi. Za každou desátou dostanete exkluzivní skin na některou zbraň. Systém je zatím v betě, ale jeho plné začlenění se plánuje v následujícím updatu. Na všechny změny i s obrázky se podívejte zde, a pokud chcete dát Battalion 1944 šanci, za těch 15 eur na Steamu to v případě zklamání ani tolik nezabolí.

Nejnovější články