Neofeud mixuje Blade Runner, Hru o trůny a totální šílenství
zdroj: tisková zpráva

Neofeud mixuje Blade Runner, Hru o trůny a totální šílenství

22. 4. 2017 10:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Že se nějaká point and click adventura vydá do kyberpunkového světa, to by mi až tak divné nepřišlo. Ani detektivní zaměření mi dech nevyráží. Ale když někdo do očividně bladerunnerovského košíku přihodí ještě politické intriky Hry o trůny a naprosto šílený ručně kreslený svět plný stěží pochopitelných postav a dialogů, pak už mi to přijde docela fascinující. A přesně to je případ Neofeud, která se nedávno objevila na Steam Greenlight.

Země budoucnosti není pěkné místo. Lidem se sice podařilo vyvinout umělou inteligenci a nacpat ji do robotů, ale na každého geniálního mechanického vynálezce připadly tisíce a tisíce nepoužitelných, nezaměstnatelných strojů. Přesto však uměly přemýšlet a měly vlastní city, a proto by bylo zcela nehumánní je zničit. Lidé je tedy místo toho naházeli do Hromady, obrovského sídliště pro všechny nepotřebné elementy společnosti. K těm se krom robotů zařadili i hybridi, genetická kombinace lidí a zvířat. A také někteří lidé.

zdroj: Archiv

K poslední skupině patříte i vy, drsný ex-policista nepravděpodobně pojmenovaný Carl Karbon. V pekle Hromady jste se octli proto, že jste navzdory rozkazům odmítli zastřelit blíže neurčenou humanoidní osobu. Zjevně máte dobré srdce! Jenže vaše nové poklidné zaměstnání sociálního pracovníka, který pomáhá mutantům v začlenění se do robotí společnosti bylo narušeno dost předvídatelným způsobem – náhodou jste narazili na konspiraci, která má potenciál změnit celý svět.

„Více než 15 hodin hraní v originálním světě a s příběhem, který vás (snad) donutí zpochybňovat vaše nejniternější postoje. Nebo alespoň moji příčetnost.“ Tak hru komentuje autor Christian Miller, který tvoří jednomužné studio Silver Spook. Mimochodem je taktéž občasný spisovatel kyberpunkových románů. A dodává ještě jednu poznámku o světě Neofeud, která by měla zaujmout všechny fandy sci-fi, a donutit je vyzkoušet, jestli Miller dokáže své chvástání podložit činy: „Šílený Max a Rick Deckard by se z toho pos*ali.“

Nejnovější články