Netflix chystá animovaný film se Zaklínačem
zdroj: tisková zpráva

Netflix chystá animovaný film se Zaklínačem

23. 1. 2020 10:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Netflix si mne ruce a k plánovaným X řadám seriálu Zaklínač si připravuje i animovaný film, který ponese název Witcher: Nightmare of the Wolf. Ano, víme, že dnes je problém otevřít jogurt, aby na vás nevyskočil Geralt nebo Marigold zpívající „Toss a Coin to Your Witcher“. Jenže to už vyplývá z toho, když je nějaký seriál úspěšný (a když je založený na knize, na které je založena veleúspěšná hra).

Po řetězci úniků informací Netflix potvrdil, že chystá „anime film“, který „nás zavede k novému nebezpečí, které hrozí kontinentu.“ Pracuje na něm duo Lauren Hissrich a Beau DeMayo, které je podepsané pod hraným seriálem a o animaci se postará jihokorejské Studio Mir. Což je i důvod, proč bych nečekal klasické anime japonského střihu, protože Mir se specializuje na tvorbu šitou na míru západnímu publiku a s tradičnějšími formami japonského anime má pramálo společného.

Což neznamená, že jde o špatné studio – jejich Legenda Korry je nesmírně populární a navazuje na takřka kultovní seriál Avatar: Poslední vládce větru, který animoval právě zakladatel studia Mir Seung-wook Lee. Pokud ale tyto seriály znáte, víte, že Lee a nyní i Studio Mir se zaměřují na obecnou srozumitelnost západnímu publiku a vynechávají mnoho vizuálních prvků, které jsou pro anime typické (a pro jemu neuvyklého diváka obtížně srozumitelné).

zdroj: Archiv

Nemůžeme tak asi čekat japonskou exkurzi západního hrdiny jako byl třeba Mizusakiho Batman Ninja. Ačkoliv Netflix má velkou japonskou divizi s vlastní produkcí, u Zaklínače asi nepotřebuje experimentovat a raději půjde jistější cestou. Ostatně, se studiem Mir už má dobré zkušenosti, ať už jde o americké mecha Voltron: Legendary Defender a nebo ryze západní Lego Elves: Secrets of Elvendale.

Co se týče samotného obsahu filmu, můžeme jen hádat. Nebude se určitě pouštět do materiálu, který chce zpracovávat seriál a ani do pozdějších událostí. Pokud má jít o hrozbu celému kontinentu a zároveň zde má účinkovat Geralt, nejspíš budou muset scenáristé přijít s vlastní zápletkou, protože si nevzpomínám na nic z děje, co by splňovalo obě podmínky. Nicméně z Geraltova mládí jde vykřesat spousta možných příběhů, na časové ose je místa dost.

Nejnovější články