Netradiční multižánrová střílečka Bedlam zaujme nostalgiky a pamětníky
zdroj: tisková zpráva

Netradiční multižánrová střílečka Bedlam zaujme nostalgiky a pamětníky

12. 6. 2015 17:24 | Novinky | autor: Adam Homola |

Chystanou akci Bedlam můžeme bez obav zařadit mezi střílečky, které se svému žánru vymykají ve více ohledech. Sice tady půjde o střílení, ale okusíte i Pac-Mana, nebo jiné starší a staré klasiky. Většinou to bude z pohledu vlastních očí, včetně onoho pobíhání bludištěm a vyhýbání se pacmanovským duchům. Bedlam totiž operuje s premisou, kdy se vědátorka Heather Quinn neprobudila z jednoho experimentu zpátky v laboratoři, ale v násilné sci-fi hře Starfire, kterou hrála ve svém mládí.

Ze Starfire se nemůže probudit, nemůže se ze hry dostat ven, neví proč se to stalo a nemá k ruce ani žádnou pomoc. Bedlam nebude klasickou FPS akcí, ostatně hra je založená na stejnojmenné knize a má působit jako autentická herní nostalgie, jen s moderní grafikou a herními prvky z dnešní doby.

Ve videu už jistě sami poznáte, které pasáže si berou velmi přiznanou inspiraci z Dooma, Quake, Medal of Honor, Call of Duty, různých sci-fi stříleček a dalších her. Nemění se přitom jen samotné prostředí, ale do jisté míry taky grafické zpracování buď celé hry, nebo některých efektů, což se nostalgikům může hezky trefit do vkusu.

zdroj: Archiv

Bedlam je tak na první pohled hrozným kočkopsem různých starých akčních her, do kterých někdo přimíchal Pac-Mana a další kousky a pokud můžeme soudit na základě uživatelských recenzí na Steamu, asi se tenhle dort pejskovi a kočičce docela povedl. Jestli chcete, můžete si Bedlam vyzkoušet už teď - hra je v Early Accessu na Steamu. Kdo si chce počkat na vydání plné verze, nechť si do kalendáře zapíše datum 13. srpna.

Nejnovější články