Nezávislá strategie XO chce navázat na odkaz povedeného FTL
zdroj: tisková zpráva

Nezávislá strategie XO chce navázat na odkaz povedeného FTL

22. 7. 2015 16:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

FTL svého času uspěla jak u kritiků tak u hráčů a za nedlouho se o to pokusí také XO, vesmírná strategie, která si z FTL bere nemalou inspiraci. Zároveň jako svoji inspiraci citují tvůrci ze studia Jumpdrive Studios také Battlestar Galacticu a The Lost Fleet. XO se teď hlásí o vaši pozornost na Kickstarteru, kde si tvůrci říkají o relativně rozumných 40 000 dolarů a už teď jsou za polovinou cílové částky.

XO začíná v poměrně depresivním stavu vesmíru, který je zároveň velkým klišé - díky ohromné hrozbě z vesmíru je lidstvo na vymření. Vy, coby kapitán lodi, máte šanci zachránit zbytky civilizace a pláchnout do bezpečí. Jenže koho zachráníte a kdy s kým budete bojovat, to jsou rozhodnutí, která budete muset činit každou chvíli. Není totiž čas kolonizovat jiné planety, vyjednávat s nepřítelem, nebo začít budovat novou civilizaci.

Nepřátelé jsou ve výrazné přesile, mají lepší zbraně a vy máte máte málo zdrojů. Klíčovou schopností tak bude správný odhad kdy bojovat a kdy raději vzít nohy na ramena a utíkat. Nezapomeňte, cílem hry není zničit nepřítele, ale zachránit z lidské rasy alespoň něco. Na lidi, které zachráníte, budete mít coby velitel nemalý vliv - můžete je klidně inspirovat k loajalitě či oběti za vás, ale na druhou stranu není problém vyvolat ve všech nenávist, která lehce přejde ve zradu nebo dokonce sabotáž.

zdroj: Archiv

V XO vás nebude při hraní rušit žádný jiný hráč, jde totiž o čistě singleplayerovou hru, odehrávající se sice v reálném čase, ale s možností hru kdykoliv zapauzovat. Vývojáři se chlubí procedurálně generovanými událostmi, zbraněmi, hvězdnými systémy a také osobnostmi všech lidí. Tím by měla být zajištěná poměrně solidní znovuhratelnost, na kterou XO docela dost sází.

XO je zajímavé mimo jiné také v tom, že jde už o svým způsobem ověřenou hru. Novinka Jumpdrive Studios si totiž úspěšně prošla platformou Square Enix Collective, což zaručuje alespoň nějakou kvalitu. Ostatně posledních pět projektů, které se z Square Enix Collective obrátily na crowdfunding, vybraly přes 600 000 dolarů a uspěly.

XO zdroj: tisková zpráva

Na závěr zbývá jen dodat, že o hudbu hry se postará výborný Jim Guthrie (Sword and Sworcery, Inde Game: The Movie). XO můžete podpořit na Kickstarteru tady a palec nahoru jí můžete věnovat i na Steam Greenlight.

Nejnovější články