Nikdo nepočítal s Ragnarökem, zvláště ne v podobě datadisku pro diablovku Titan Quest
zdroj: tisková zpráva

Nikdo nepočítal s Ragnarökem, zvláště ne v podobě datadisku pro diablovku Titan Quest

21. 11. 2017 13:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Počítám, že antickou diablovku Titan Quest jistě všichni dobře znáte. Ať už jste se hrou přišli do styku v její původní podobě z roku 2006 nebo až loni díky výroční edici k oslavě prvních kulatin, prožili jste příběh plný řecké, egyptské a asijské mytologie. Dalo by se říct, že jste v podstatě neopustili teplé podnebí. To se s nečekaně oznámeným a rovnou vydaným rozšířením Ragnarök zásadně změní. Severští bohové a krutá zima již očekávají váš příchod.

Dlouhých deset let dělí první rozšíření Immortal Throne a druhé, nové rozšíření s všeříkajícím názvem Ragnarök. Opět se tak blíží mytologický konec světa, při němž padnou bohové i potomci lidí, až na pár výjimek tedy. Zda se jedná o náhodu či úmysl, když tento dodatek vychází pouhé dva týdny po kino premiéře třetího Thora se stejným zasazením, případně, že stejnou cestu ze Středomoří na sever vykonal i Kratos, nechám už na vás.

V každém případě se se svým vytrvalým hrdinou vydáváte ze sluncem vyhřátých krajin do promrzlé severní části Evropy, kde už na vás čekají Keltové, Seveřané či rovnou Asgarďané. Se všemi těmito národy budete koketovat v pátém příběhovém aktu, který čítá desítky nových úkolů.

zdroj: Vlastní

Severská mytologie s sebou přináší ještě jeden ikonický prvek – runy. Těmi vládne ten, kdo se naučí nové desáté mistrovství zvané Runemaster, s jehož pomocí si v boji poradí s kouzly i zbraněmi. Nově se také vyšplháte až na 85. úroveň, objevíte zbraně, štíty a další vybavení patřící Keltům a Germánům, postavíte se novým nepřátelům z řad severské fauny i asgardského světa a jistě oceníte i vylepšené grafické efekty, fyziku a modovací nástroje.

Čeká vás zkrátka Ragnarök, jak se sluší a patří. K jeho odstartování potřebujete jen dvě věci – vlastnit Titan Quest Anniversary Edition na Steamu a disponovat 15 eury na účtě. Na tolik vás totiž rozšíření Titan Quest: Ragnarök vyjde do 24. listopadu, poté stoupne na 20 (viz Steam). A jestli výroční edici hry ještě nemáte, neváhejte se chopit aktuální příležitosti, protože 4 eura za desítky hodin kvalitní zábavy se jen tak nevidí.

Nejnovější články