Ninja Theory oznámili povedeným videem „keltskou” Hellblade
zdroj: tisková zpráva

Ninja Theory oznámili povedeným videem „keltskou” Hellblade

12. 8. 2014 21:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pánům a dámám z Ninja Theory se sice masivní komerční úspěch pořád tak nějak vyhýbá, ale dokud dělají nové hry, tak nás to zase tolik trápit nemusí. Možná právě v návaznosti na nepříliš komerčně úspěšné hry (Enslaved: Odyssey to the West, DmC - Devil May Cry) bude jejich novota Hellblade jiná. Dle slov tvůrců má vypadat a působit jako opravdová AAA hra, ale v reálu bude výrazně menší rozsahem a nebude stát plnou cenu 60 dolarů.

Počítat máme také s „nezávislou distribucí”, což znamená absenci krabicové verze hry, namísto které dostaneme čistě digitální distribuci. Jak velká Hellblade bude nevíme, ale z prvního videa a obrázků v galerii si můžete ověřit, že zatím opravdu na AAA hru vypadá. Hra nebude exkluzivní pro PlayStation 4, ale na konzoli od Sony vyjde jako první.

zdroj: Vlastní

Po blíže neurčené časové exkluzitivě se pak Hellblade podívá i na ostatní platformy. Vývojáři o hře mluví jako o AAA nezávislé hře, ale zároveň na vydavatele nedští síru. S vydavateli spolupracovat budou i nadále a v současné době prý s některými na několika projektech s pracují, ale v případě Hellblade si chtěli jednoduše vyzkoušet něco nového.

"V posledních 14 letech jsme se soustředili na zdokonalování našich tří silných stránek, které definují všechny hry Ninja Theory: bojový styl založený na stylu ninjů, postavy se silnými příběhy a unikátní vizuální zpracování. V naší nové digitálně distribuované hře Hellblade chceme všechny tři principy posunout na novou úroveň. Hellblade bude zážitek zaměřený na hluboce propracovanou postavu zasazenou do pokřiveného světa s brutálními a nekompromisními souboji," napsali vývojáři na PS Blogu.

Hellblade zdroj: tisková zpráva

Právě nezávislé vydání hry by mělo být když ne zárukou, tak alespoň příslibem toho, že by mohla být Hellblade přeci jen něco trochu jiného, než tradiční konzolová akční produkce. Vývojáři konkrétně zmiňují ústupky, zjednodušení a kompromisy, které by jinak museli dělat, kdyby byla Hellblade klasická velká hra za plnou cenu v krabici. Takhle se mohou soustředit na ne úplně obvyklou látku a zpracovat ji přesně podle sebe, od soubojů, přes příběh až po vizuál.

Z toho málo co Ninja Theory naznačili o příběhu víme, že herní svět bude postavený keltských mýtech a že hlavní hrdinkou bude Senua, která se vydá do pekelného podsvětí na "velmi osobní cestu". O hře bychom teď měli slýchat častěji a ještě dlouho - tvůrci se vzhledem k vydání na vlastní pěst rozhodli o maximální otevřenost, takže se můžeme těšit na hromadu vývojářských deníčků, maleb z herních konceptů, obrázků, videí a vůbec takové nahlédnutí pod pokličku, které bychom obecně očekávali spíše od Early Access her na Steamu.

Hellblade zdroj: tisková zpráva

Co přesně z toho vyleze uvidíme příští rok. Připomeňme že Ninja Theory za sebou mají například i Heavenly Sword, kterému se tenhle filmeček nápadně přibližuje.

Nejnovější články