Nintendo konečně představilo novou verzi Switche – čistě handheldový Lite
zdroj: tisková zpráva

Nintendo konečně představilo novou verzi Switche – čistě handheldový Lite

10. 7. 2019 15:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dlouho spekulovaný menší Switch je konečně oficiální realitou. Nintendo na letošní podzim chystá Switch Lite, ořezanou verzi, které skutečně chybí spousta skvělých funkcí aktuálního Switche. Ale pokud hledáte čistokrevný handheld na hry od Nintenda a další skvělé kousky třetích stran za docela rozumný peníz, tak se máte na co těšit.

Úhlopříčka obrazovky Switche Lite je oproti normálnímu Switchi o 0,7 palce menší (6,2 vs 5,5) a pocitově to podle Andrewa Webstera z The Verge prý odpovídá normálnímu Switchi bez jednoho Joy-Conu. Lite je logicky i znatelně lehčí, za což může kromě menší velikosti i pevné připojení Joy-Conů.

Čtete správně, ovladače už nepůjdou odpojit a konzole přichází o funkce HD Rumble a IR kameru. Konzole sama o sobě tak nepůjde použít například s Labem. Zároveň na ní poběží pouze ty hry, které podporují handheld mód, což je od počátku zobrazené na každé krabičce a online obchod vás bude včas varovat před nákupem nepodporované hry. Nicméně stále bude možné připojit k verzi Lite další Joy-Cony a zahrát si tak v kooperaci třeba Mario Kart.

zdroj: Archiv

Co se hardwaru týče, tak obě konzole by měly být úplně totožné až na baterii, která je u novinky o něco lepší. Je ale zvláštní, že nejde upravit jas obrazovky. Celé tělo pak přichází o zcela zbytečný zabudovaný stojánek, na druhou stranu šipky z levého Joy-Conu budou nahrazené klasickým D-Padem.

Switch Lite půjde na trh 20. září ve třech barvách – žluté, šedé a tyrkysové. 8. listopadu pak vyjde speciální verze s motivy Pokémon Sword and Shield.

Doporučovaná cena základní verze Switch Lite je 199 dolarů (o 100 dolarů nižší než v případě klasického Switche). V přepočtu to vychází na zhruba 4 500 korun, ale u nás se dá očekávat o něco vyšší cena.

Nintendo Switch Lite zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články