Nintendo představilo moderní verzi stařičkého Star Fox
zdroj: tisková zpráva

Nintendo představilo moderní verzi stařičkého Star Fox

17. 6. 2015 13:20 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Největším tahákem Nintenda pro nadcházející vánoční sezónu bude zřejmě pokračování stařičké vesmírné arkády Star Fox 3D. Aktuální verze se bude jmenovat Star Fox Zero a hlavním hrdinou není nikdo jiný, než hvězdokupami protřelá liška. Vývojáři podotýkají, že se nejedná o žádný remake jako takový (a které má ostatně moderní doba tolik ráda), ale o plnohodnotnou novou hru. V té se v hlavních rolích potkávají postavičky jménem Fox McCloud, Falco, Peppy a Slippy a společnými silami se pokouší zachránit celý vesmír. Hlavní devizou hry je pak samozřejmě využití GamePadu konzole Wii U. Ovladač půjde například využít k pohledu z kokpitu právě ovládaného prostředku.

Značně dlouhá ukázka představuje pohled nejen na hru, ale i do zákulisí jejího vývoje. Téměř tři desítky minut záběrů jsou protkány rozhovory s vývojáři, kteří hovoří o pozadí vývoje svého titulu i o tom, co všechno na cestě k současné podobě hry potkali, co všechno museli zvládnout a koneckonců i to, co je ještě čeká.

Star Fox Zero vyjde akorát včas u příležitosti letošní vánoční sezóny a nabídne vedle bohatého využití GamePadu také spoustu prostorů k průzkumu a k tomu také řadu ovladatelných dopravních prostředků. Mezi ty nepatří pouze letouny, ale například také tanky či mechy – variability se prý hráči mají dočkat veliké a mohou se spolu s ní těšit také na větší míru replayability spočívající v možnosti odehrát stejnou misi s jiným vozidlem či letounem.

Nejnovější články