Nintendo spustí online službu pro Switch až v roce 2018 za 20 euro na dvanáct měsíců
zdroj: Nintendo

Nintendo spustí online službu pro Switch až v roce 2018 za 20 euro na dvanáct měsíců

3. 6. 2017 8:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Online služba pro Switch měla původně běžet už letos na podzim, nakonec se však její spuštění posouvá až na příští rok - bez dalšího časového upřesnění. Alespoň už ale víme, kolik si Nintendo hodlá za online funkce konzole Switch účtovat. V případě zájmu zaplatíte 4 eura na měsíc, 8 euro na tři měsíce a 20 euro na rok.

Skrze placenou službu se někdy v průběhu příštího roku dostanete k možnosti hrát na Switch online, k vytváření lobby a mobilní aplikaci pro hlasovou komunikaci, k výběru starých her a ke slevám na eShopu. Než ke spuštění služby dojde, můžete hrát multiplayer ve hrách pro Switch zdarma.

Společně s odkladem služby oznámilo Nintendo i změnu v nabídce starých her. Dříve se počítalo pouze s půjčováním her na měsíc a s tím, že předplatitelé služby nebudou moci hru zapůjčenou například na červenec hrát v srpnu. Nintendo si nesmyslnost takového přístupu naštěstí uvědomilo a oznámilo model, který drží krok s dobou. Ke starým hrám budete mít neomezený přístup po dobu vašeho aktivního předplatného.

Při spuštění online služby bude k dispozici zatím neznámý počet her z konzole NES. Zástupce Nintenda jmenoval pro Kotaku pouze tři příklady: Super Mario Bros. 3, Balloon Fight a Dr. Mario. Jedním dechem také dodal, že hry z konzole SNES se pro online službu pouze „zvažují“.

zdroj: Archiv

Na další detaily o online službě si počkáme ještě několik měsíců, protože na dotaz IGN, zda se o ní dozvíme něco za dva týdny na E3, odvětil zástupce Nintenda jen to, že další detaily zveřejní firma „později letos“.

Zástupce Nintenda také nebyl pro IGN schopný potvrdit, jestli bude mít omezená verze mobilní aplikace funkci pro přizvání kamarádů do her. Pořád tak nevíme, co bude základní verze aplikace umět, a na co si počkáme až do příštího roku, což není ideální vzhledem k tomu, že po vydání Arms a Splatoon 2 budou pro Switch k dispozici už tři hry (společně s Mario Kart 8 Deluxe), které stojí a padají s online multiplayerem.

zdroj: Vlastní

Sluchátka a hlasová komunikace

Konzole Switch sama o sobě žádné možnosti pro hlasovou komunikaci nemá. Obstarat by ji měla chystaná mobilní aplikace pro Android a iOS. Pokud ale budete chtít mluvit s kamarády a do toho slyšet na pozadí zvuky ze hry, měli byste se připravit na poměrně krkolomné řešení.

Switch nepodporuje bezdrátová sluchátka, takže dojde na variantu se spoustou kabelů. Jeden kabel povede ze Switche do splitteru, druhý kabel povede z telefonu do splitteru a třetí kabel ze splitteru do sluchátek.

Ještě zajímavější to budou mít majitelé iPhone 7, který jack pro sluchátka nemá. Pak musíte použít adaptér a telefon nebudete možné během hraní a komunikace s přáteli nabíjet.

nintendo switch voice chat headphones iphone zdroj: tisková zpráva

S hlasovou komunikací skrze mobilní aplikaci a absencí podpory pro bezdrátová sluchátka si ještě určitě užijeme spoustu zábavy. Jak bude vypadat například hraní Arms s pohybovým ovládáním a hlasovou komunikací? Pokud se na těch kabelech neoběsíte, tak minimálně vtipně. Nabízí se otázka, jestli jde hlasovou komunikaci pro konzoli v roce 2017 vyřešit nějak komplikovaněji…

Nejnovější články