No Man’s Sky se rozhodlo prozkoumat tajuplná dna moří
zdroj: tisková zpráva

No Man’s Sky se rozhodlo prozkoumat tajuplná dna moří

30. 10. 2018 15:34 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zajímalo by mě, jestli někdy přestaneme slýchat o projektu No Man’s Sky. Snaha tvůrců napravit si reputaci a dodat fanouškům to, co kdysi slíbili, je nevídaná. V červenci dorazil obří update NEXT, jehož předností byl multiplayer. Honza Slavík se následně po dvou letech vrátil, aby sepsal sedmičkovou „recenzi“. Hra je zkrátka den ode dne lepší díky neustávající práci vývojářů. Tentokrát si posvítili na podmořská dobrodružství.

Hlubinný update The Abyss prakticky nevystrkuje hlavu, chapadla ani jiné končetiny nad oceánskou hladinu. Pokud jste dříve necítili potřebu trávit hodiny pod vodou na mnoha různých planetách rozsáhlého vesmíru, ode dneška byste mohli změnit názor. Zaplavená dna totiž mají mnoho nového v nabídce.

Pokud vám v žilách koluje krev budovatele, rozvášněte se nad stavbou podmořských stanic s dvacítkou nových modulů, mezi kterými nechybí interiérové akvárko (kdybyste kolem sebe měli málo roztodivných živočichů).

zdroj: Archiv

Modrým světem se táhne pět biomů, kterým se věnovala extra péče, aby oko diváka mělo nad čím plesat i při zadrženém dechu. Update ale není jen o vizuální stránce, nových rostlinách, podmořských monstrech a budování trubkovitých příbytků. Myslelo se i na dobrodruhy hledající odpovědi na mnohé záhady.

Údajně je pro vás připraveno několik hodin příběhu. Série misí The Dreams of the Deep vás uvede do tajů hlubin za temného vyprávění. Odhalíte osud posádky, která ztroskotala na planetě, jejíž hladina neustále stoupala, zatopené ruiny skrývají pravdu o uvězněných duších a tak dále.

A jelikož by jinak celé tohle podmořské dobrodružství trvalo poměrně dlouho (i když má váš potápěčský skafandr trysky), osedláte si roztomilou ponorku, kterou můžete vzít s sebou na jakoukoliv planetu a kotvit s ní ve všech stanicích.

No Man’s Sky je zase o pořádný kus větší a plnější. Mílovými kroky se přibližuje původní myšlence a kdo ví, třeba jednoho dne bude kompletní. V ten moment se k ní milerád vrátím, ale do té doby budu radši věnovat čas něčemu, co je úplné od začátku.

Nejnovější články