Northgardem se ozývá zlověstné bručení. Nový klan Medvědů vede sličná štítonoška
zdroj: tisková zpráva

Northgardem se ozývá zlověstné bručení. Nový klan Medvědů vede sličná štítonoška

25. 7. 2017 9:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vikinská strategie Northgard se, jak se sluší a patří na hru v předběžném přístupu, neustále rozrůstá. Po přidání tolik žádaného multiplayerového módu se na zmrzlé břehy dovalila i zcela nová frakce – klan Medvědů. A jak byste možná čekali od seveřanů, co si za svého maskota vybrali zvířátko schopné prospat v noře celou zimu, tenhle klan se bude v mrazu cítit ještě pohodlněji než v nejkrásnějším létě.

Medvědi se nebojí zimy, při níž se mohou těšit na zvýšenou odolnost, ani nepřátel, protože jejich drsné jednotky jen tak někdo neumlátí. To platí především o dvou speciálních případech: obrněném medvědovi a štítonošce. Ten první je věrný chlupáč, co se sice bojí opustit hranice vašeho území, ale uvnitř něj jde o strašlivého, a navíc levného válečníka. Ideálně se tím pádem hodí k čištění okolí okamžitě poté, co přistanete na březích Northgardu.

Štítonoška zastupuje roli klanového lídra. Stejně jako medvěd disponuje úctyhodnou obranou – v jejím případě jde dokonce o jednu z nejvyšších v celé hře. Na druhou stranu ovšem nedosahuje takových útočných kvalit, jako její mužští kolegové z ostatních klanů. Její armády se tak nejlépe hodí pro trpělivý, defenzivní boj, při němž protivník postupně vykrvácí z tisíce drobných ran.

zdroj: Archiv

Update, který Medvědy do hry přinesl, se zároveň dotkl i jejich konkurentů, především kvůli vyváženosti hry. Klan Kozy například obdrží novou schopnost „Týmová práce“, která výrazně posílí efektivitu jejich věží a vojenských jednotek, když zrovna hodují. Berserkři klanu Vlků byli naopak oslabeni, a celé frakci byl snížen bonus pro dobývání věží na polovic.

Northgard příjemně expanduje a já už se velice těším, až vyjde jeho plná verze. Původní odhady o době setrvání v předběžném přístupu hovořily o 2 až 6 měsících, a pokud počítáme s horní hranicí, měli bychom se dočkat někdy v srpnu. Ale znáte to – tyhle údaje jsou mnohem spíš kvalifikovanými odhady než závaznými sliby, a pokud autoři ze studia Shiro Games chtějí vydání pozdržet, aby hru vylepšili, mají mé plné sympatie. Pokud jste nedočkavější než já, zamiřte na Steam, kde si Northgard můžete v momentální slevě 25 % pořídit za 15 euro.

Nejnovější články