Nová Forza Street není hrou, na kterou čekáte
zdroj: tisková zpráva

Nová Forza Street není hrou, na kterou čekáte

16. 4. 2019 11:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ze série Forza, ať už Horizon, nebo Motorsport, pocházejí jedny z nejlepších závodů současnosti. Z noci na dnešek se překvapivě objevila (případná) třetí pod série, jejíž první titul nese název Forza Street a napovídá, že ve hře půjde o noční pouliční závodění. Ale radši udržte své nadšení na uzdě. Návrat k Undergroundům se bohužel nekoná a velkých „ale“ je tu víc než dost.

Začněme tím sympatickým. Forza Street následovala kroky Apexu, tedy byla oznámená a okamžitě vydaná na PC. A stejně jako populární battle royale střílečka jsou i tyto závody free-to-play, takže okamžitě můžete otevřít Microsoft Store a stáhnout bez mála 4 GB. Což je nízké, alarmující číslo.

Nebudu už chodit kolem horké kaše. Forza Street je mobilní hra, která na mobilech nevyšla. Respektive zatím. Verze pro Android a iOS dorazí později. Do té doby si ji můžete vyzkoušet na počítači, kam dle mého názoru úplně nepatří.

zdroj: Archiv

Nejde ani o příklon k simulaci, ani k otevřenému světu, dokonce ani k sérii Asphalth. I když se proháníte ulicemi měst, na volant svojí krásné licencované káry nesáhnete. Vy máte pod palcem jen plyn, brzdu a nitro. A v závodě jde jen o správné načasování sešlápnutí (stisknutí) každého z nich.

Na mobilech jsou takové závodní hry poměrně běžné, ale na PC vypadá standard jinak. Navíc free-to-play model zavání otravnými mikrotransakcemi. A příběhová kampaň v případě takové hry také nepatří k největším lákadlům.

Ve výsledku vlastně ani nejde o novou hru. Na její produktové stránce zjistíte, že nevyšla včera, ale 8. května loňského roku. Tehdy se ale jmenovala nezajímavě Miami Street. Jako Forza Street může samozřejmě zaujmout širší publikum, ale já si radši počkám na plnohodnotný díl, za který ještě rád zaplatím.

Nejnovější články