Nová verze kultovní klasiky Shadow of the Colossus vyjde v příštím roce pro PS4
zdroj: tisková zpráva

Nová verze kultovní klasiky Shadow of the Colossus vyjde v příštím roce pro PS4

13. 6. 2017 11:47 | Novinky | autor: Petr Poláček |

ICO a Shadow of the Colossus patří ne do zlatého, ale do platinového fondu PlayStation her. Je tedy jen přirozené, že se Sony snaží tyhle tituly zpřístupňovat pořád dokola majitelům doposud prakticky každé své nové konzole, která přišla po PS2. V roce 2011 tak vyšel HD remaster The Ico & Shadow of the Colossus Collection pro PS3 a v příštím roce vyjde přepracovaná verze Shadow of the Colossus pro PS4. Co znamená „přepracovaná“? Nejdříve se podívejte na video, které se objevilo v průběhu PlayStation tiskovky na E3 2017, a pak si to vysvětlíme.

Vedle Shadow of the Colossus PS4 traileru najdete někde okolo i video z PS3 verze, abyste měli srovnání. Tvůrci ze studia Bluepoint Games ve spolupráci se Sony Japan Studio vzali původní hru a obalili ji do zbrusu nové grafiky i animací, aby emocionálně výrazné dobrodružství Wandera v zakázané zemi nabídli vůbec poprvé současným hráčům, a zároveň potěšili fanoušky originálu.

zdroj: Archiv

Trailer z PS4 verze 

O PS4 verzi Shadow of the Colossus, tedy hlavně o detailech remasteru, zatím Sony bližší informace nemá. Podělí se s nimi s hráči až v nadcházejících měsících. V základu lze ale říci, že jde o akční adventuru, ve které Wander se svým koněm Agro cestuje nádhernou, opuštěnou krajinou, ve které se nachází jenom obři, které musí zdolat, což není úplně jednoduché. Wander musí nejdříve najít způsob, jak každého obra poslat k zemi, protože na každého platí něco jiného. V podstatě lze říci, že každý obr představuje určitý druh komplexní hádanky.

V čem spočívá onen výrazný emocionální náboj? V atmosféře, ve zpracování a v nedostatku informací o tom, proč vlastně Wander proti obrům jde. Časem se dostaví pochyby a lítost nad tím, že ty obrovské a tiché tvory musí Wander poslat k bohům…

zdroj: Archiv

Trailer z PS3 verze

Existuje celá řada důvodů, proč je Shadow of the Colossus pro spoustu hráčů výjimečná hra. A pokud se něco nepokazí, v příštím roce se řady těchto hráčů rozšíří díky vydání PS4 verze.

Nejnovější články