Nová verze onlineovky The Secret World nabídne lepší souboje a bude kompletně zdarma
zdroj: tisková zpráva

Nová verze onlineovky The Secret World nabídne lepší souboje a bude kompletně zdarma

30. 3. 2017 10:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Hráče mystické onlineovky The Secret World čekají v blízké budoucnosti velké změny. Tvůrci z Funcomu připravují na letošní jaro spuštění nové verze hry s názvem Secret World Legends, která krom původního obsahu nabídne celou řadu novinek včetně kompletního přechodu na free to play model s mikrotransakcemi a upraveného systému soubojů i progrese. Zároveň je třeba zdůraznit, že původní verze hry nadále poběží na samostatných serverech - hráči si tak budou moci vybrat, jestli chtějí hrát novou, nebo starou verzi. Jen se nedá čekat, že se tvůrci budou dalšímu vývoji původní verze hry nějak vášnivě věnovat.

Tvůrci popisují Secret World Legends jako akční RPG ve sdíleném světě (zcela se tedy zbavili označení MMO), a právě akce bude tím, čím se má Legends nejvíce lišit od původní hry. V Legends totiž hráče čekají přepracované souboje, které by měly více odpovídat modernímu pojetí akčních RPG, ať už to znamená cokoliv. Záběry z hraní a bližší vysvětlení nově pojaté akce totiž zatím chybí.

Výraznými změnami by si měl v Legends oproti původní hře projít i systém progrese, ale vývojáři prý zamakali i na grafice. „Jedním z největších cílů bylo přepracovat jádro hratelnosti tak, aby odpovídalo moderním akčním RPG hrám. Souboje působí mnohem přirozenějším dojmem, systémy progrese jsou intuitivnější a počáteční fáze hry má lepší strukturu i vylepšený průběh misí, což má příznivý vliv na postup hrou,“ napsal na webu hry producent Scott Junior.

zdroj: Archiv

Secret World Legends bude, na rozdíl od The Secret World, kde se platilo za nové kapitoly, k dispozici kompletně zdarma, což se týká veškerého stávajícího i plánovaného obsahu. Žít by hra měla z mikrotransakcí díky systému Aurum, který budete používat na nákup herních předmětů a různých služeb - více prostoru v inventáři nebo další slot pro postavu, který má v základu každý účet k dispozici jenom jeden.

Aurum si budete kupovat od ostatních hráčů za herní měnu a chybět nebude ani Patron Rewards Program. Ten bude fungovat jako systém pro odměňování hráčů dodatečnými funkcemi, které by vám měly zpříjemnit virtuální život. Patronský program si budete moct koupit vždycky na dobu 30 dnů, ale jeho cenu zatím vývojáři neuvádí.

Tvůrci také zdůrazňují, že se k veškerému obsahu hry, což znamená už nyní přes 100 hodin hratelnosti, dostanete bez zaplacení jediné reálné koruny, dolaru či eura. Případné nákupy služeb za mikrotransakce vám ale odhalování tajemství jednotlivých světů logicky zpříjemní.

swl zdroj: tisková zpráva

Základní verze Legends nabídne po spuštění letos na jaře osm oblastí, stejně jako kdysi původní verze Secret World. Až poté budou tvůrci do hry postupně přidávat další obsah z The Secret World včetně Tokyo, Nightmare Dungeons a dalšího.

Po spuštění Secret World Legends se na fungování The Secret World nic zásadního nemění. Hry můžete mít nainstalované na jednom počítači vedle sebe, na straně Funcomu poběží na separátních serverech, a každá bude mít svého vlastní klienta. A přestože na konto dalšího vývoje původní verze tvůrci mlčí, je nad slunce jasné, že věnovat se budou hlavně rozvíjení Legends.

Stávající hráči The Secret World si mohou své postavy přenést do Secret World Legends včetně již získaných mountů, petů, vozidel, předmětů a tak dále. Postup v příběhu hry ale přenést nepůjde - hrát musíte pěkně od začátku.

swl zdroj: tisková zpráva

Přesný termín spuštění Secret World Legends zatím tvůrci neoznámili, prozatím se drží závazku, že k tomu dojde v průběhu jara. V mezičase se ale můžete přihlásit do uzavřené bety.

Nejnovější články