Nové studio zakladatele Looking Glass připravuje odhalení System Shock 3
zdroj: tisková zpráva

Nové studio zakladatele Looking Glass připravuje odhalení System Shock 3

8. 12. 2015 13:00 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Necelých šest dní zbývá do konce odpočtu, který je buď sofistikovaným humorem, nebo odhalí další projekt studia Otherside Entertainment, které vyvíjí na kickstarteru zaplacené RPG Underworld Ascendat. Není už ale potřeba se ptát, co to je za projekt. Tajemství, které se za odpočtem skrývá, totiž všímavá komunita odhalila s předstihem – má jít o System Shock 3.

První zmínky o System Shock 3 po mnoha letech ticha se objevily ve spojitosti s vydáním vylepšené verze prvního dílu a oznámením remaku prvního dílu. Obojí má na svědomí studio Night Dive, které na značku System Shock vlastní momentálně práva. Zároveň ale Night Dive dali několikrát jasně najevo, že jsou připraveni o vývoji trojky diskutovat s potenciálním partnerem a investorem, nicméně sami nemají peníze ani čas se tvorbě nového dílu věnovat.

Normálně by tím jakákoli debata o System Shock 3 skončila, v tomto případě se však události daly do pohybu neočekávanou rychlostí, jak naznačuje právě odpočet, potažmo úvodní stránka, kterou objevil aktivní člen RPG Codes fór.

Zdrojový kód stránky prý ukrývá větu: „Přidejte se k původním tvůrcům Ultima Underworld v dobrodružství za oživení legendární fantasy RPG série,“ což je zřejmě pozůstatek po kickstarter kampani Underworld Ascendant. Zároveň jde o náznak, že Otherside plánují kickstarterovou či jinou crowdfundingovou kampaň i v případě System Shock 3. Jen zatím nestačili upravit šablonu stránky, která původně sloužila k propagaci ks kampaně Underworld. Všechno uvedené ale platí jen v případě, že nejde o kachnu, což se obtížně ověřuje, protože doména othersidetease.com je zaregistrovaná přes Go Daddy (hlavní americký registrátor domén).

Proč zrovna Otherside Entertainment má mít zájem o System Shock 3? Šéf a zakladatel studia Paul Neurath byl ve své době spoluzakladatelem studia Looking Glass, které má první dva System Shocky na svědomí. Společně s Neurathem pracuje v Otherside celá řada dalších bývalých členů Looking Glass, kteří se k jedné ze svých nejuznávanějších značek evidentně chtějí vrátit. Zbývá jen čekat, jakou konkrétní formu návratu plánují.

Nejnovější články