Noví Watch Dogs se jmenují Legion a podle úniku vám umožní hrát za kohokoliv
zdroj: Ubisoft

Noví Watch Dogs se jmenují Legion a podle úniku vám umožní hrát za kohokoliv

5. 6. 2019 10:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Aktualizace: Ubisoft po včerejším úniku potvrdil název hry Watch Dogs Legion na Twitteru a přislíbil její odhalení na E3. Příspěvek zároveň začíná větou: „Bože, chraň NPC,“ což poukazuje jednak na spekulovaný Londýn, jednak na možnost hrát za libovolné NPC. Víc si přečtěte v původním textu níže.

Původní zpráva: Před pár měsíci se objevily první informace o tom, že třetí díl Watch Dogs bude zasazený do Londýna. Podobných úniků bylo víc, což nás přimělo k predikování plnohodnotného odhalení městské akce na letošní E3. A díky britskému Amazonu tu máme další únik, který, pokud se za pár dní ukáže jako pravdivý, slibuje hodně velké věci.

Nyní už samozřejmě na Amazonu žádné informace nenajdete, ale na malý moment se tam objevila hra Watch Dogs Legion s krátkým, ale velmi zajímavým popisem: „Hraj jako kdokoliv. Každý jedinec, kterého v otevřeném světě potkáš, má kompletní sadu animací, je nadabovaný, má určité schopnosti a vzhled, obojí generované a řízené herními systémy.“

Jason Schreier z Kotaku potvrzuje díky několika vlastním zdrojům název hry Legion a upřesňuje, že budete moct hrát za každé NPC, které ve hře zrekrutujete. Což samozřejmě nevylučuje možnost zrekrutovat naprosto kohokoliv, koho na ulici potkáte. Schreier dále tvrdí, že jde o tak ambiciózní systém, že jeho tvorba mohla vést k alespoň jednomu odkladu hry.

Musím dodat, že to není poprvé, kdy vám Ubisoft umožní hrát za kohokoliv v otevřeném světě. Vzpomeňte na Drivera: San Francisco, který se mimochodem odehrává ve stejném městě jako dvojka Watch Dogs. Není to samozřejmě úplně srovnatelné z hlediska komplexnosti herních systémů, šlo pouze o řízení libovolného auta, zatímco v Legion to zní jako plnohodnotné hraní za zcela odlišné postavy. Ale zkušenosti už vývojáři zkrátka mají.

Listing na Amazonu odhalil ještě jednu velmi zajímavou skutečnost. Watch Dogs Legion se neodehraje jen tak v ledasjakém Londýně, ale v dystopickém Londýně po odchodu z EU, tedy po brexitu, což je velmi aktuální a hodně lákavé téma. Možná tak budeme svědky apokalyptické vize Ubisoftu, kterak se jedno z největších center obchodu a jeho společnost propadá na samotné dno.

Ale už dost spekulacím a nepotvrzeným informacím, my chceme oficiální představení!

Nejnovější články