Nový díl Far Cry jménem New Dawn navazuje na pětku
zdroj: tisková zpráva

Nový díl Far Cry jménem New Dawn navazuje na pětku

7. 12. 2018 12:13 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud víte, jak dopadl „dobrý“ konec Far Cry 5, asi vás nepřekvapí, že spin-off jménem New Dawn vypadá tak, jak vypadá. Atomový výbuch před 17 lety přeměnil nejen Hope County v jinou zemi. Po nukleární zimě přišlo jaro a s ním přemíra růžové, nové mutace zvířat a klasické rozdělení společnosti na moderní kmeny, které jako by Mad Maxovi vypadly z oka. Far Cry New Dawn je prostě lehce trhlá, postapokalyptická a samostatná hra, která formátem evokuje Far Cry Primal, tedy nejde o číslovaný díl, ale „menší.“

Hlavním nepřítelem je tentokrát hned dvojice, jíž představují dvojčata Mickey a Lou, které vedou vlastní gang Highwayman. Zatímco Mickey je mozek gangu, Lou je se svou impulzivní povahou ta, která si vynutí vůli vůdkyň násilím. A teď přišla řada na Hope County, která bude potřebovat veškerou pomoc vašeho hrdiny, aby ji Highwaymeni nevydrancovali. K tomu vám opět dopomůže spousta zbraní, kde nechybí metač cirkulárkových kotoučů.

zdroj: Archiv

Pomáhat vám mohou i zvířátka jako je pes ukázaný v traileru, ochočený megakňour či hyena. Popravdě mi stylizace New Dawn vyhovuje víc, než poněkud vyčpělá pětka, ale nejsem si jistý, zda si raději nepočkám na Rage 2, která prostě podle mne vypadá líp. Nicméně, pokud jste fanoušci Far Cry, myslím, že tohle je velmi příjemné osvěžení a přepálený styl přinese dost nového oproti pětce. Hra vyjde už 15. února na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články