Nový díl Need for Speed si zahrajete ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Nový díl Need for Speed si zahrajete ještě letos

10. 5. 2017 17:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vývojáři ze studia Ghost Games se včera přihlásili o slovo, čímž oddechová pauza pro Need for Speed pomalu končí. Právě Ghost Games mají na svědomí poslední dvě hry série a jsou to oni, kteří se letos pokusí postavit přes dvacet let starou značku proti novodobé konkurenci v čele s Forza Horizon. Nový díl Need For Speed ještě nemá datum vydání ani jméno, ale pár detailů tvůrci ven přeci jen pustili.

Na regulérní představení hry dojde na červnové akci EA Play a s vydáním můžeme počítat ještě letos. Respektive si hru letos zahrajeme, což může znamenat i betu, nicméně tvůrci tím na oficiálním webu hry myslí nejspíš regulérní vydání.

Informací je zatím pomálu, ale o základní stavební pilíře se vývojáři podělili už teď. A z nich vyplývá, že se letos nějakého divokého a odvážného odklonu od jádra série nedočkáme. Namísto toho budou hrát Ghost Games nejspíš na jistotu a chystají na vás adrenalinové honičky s policií, široké možnosti, jak si jednotlivá vozidla upravit a vyladit k obrazu svému a také velký, otevřený svět.

Kromě silnic se můžete vydat i mimo ně, tudíž prostoru pro různé offroadové dovádění bude dost. Tvůrci naznačili, že v rámci herního světa budete mít poměrně velkou míru volnosti. Při pohledu na otevřenost titulů jako Driveclub a Forza Horizon 3 můžeme tušit, kterým směrem se chce série Need for Speed ubírat.

  rendition1.img zdroj: tisková zpráva

První "obrázek" z nového dílu Need for Speed.

Nestandardní, ale i přesto příjemné potvrzení se týká online prvků. Singleplayerovou část hry budeme moct hrát v offline režimu, což znamená, že hru půjde zapauzovat. Je to docela zvláštní detail, který tvůrci zdůrazní hned v rámci prvních informací, ale jako potvrzení faktu, že vás hra nebude nutit do online, funguje.

Poslední velkou Need for Speed vydali právě od Ghost Games a jmenovala se prostě jen Need for Speed. Výsledek nebyl katastrofální, jen nemastný, neslaný. O něco lépe na tom bylo předcházející Need for Speed: Rivals z roku 2013, taktéž od Ghost Games. Mezitím se ale žánr velkých arkádových závodů posunul o kus dopředu, za což může především série Forza Horizon.

Obzvláště její třetí díl hraničil s dotažením tohoto specifického žánru k pomyslné dokonalosti, kdy si v Levelu odnesl maximální hodnocení, zatímco na Games mu dal Honza devítku. Za sérii Forza převezme štafetový kolík nejspíš tradiční a vážnější Motorsport a ze stáje Sony letos také asi žádná velká arkádová závodní hra nevyjede. Need for Speed má tak pole působnosti relativně volné, vývojáři měli čas a multiplatformní arkádové závody by se mezi hráči neztratily. Nejpozději za měsíc uvidíme, jestli se má Forza čeho obávat.

Nejnovější články