Nový God of War se přesunul na sever a změnil pohled kamery
zdroj: tisková zpráva

Nový God of War se přesunul na sever a změnil pohled kamery

14. 6. 2016 10:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Hned první hra představená na tiskové konferenci Sony vzbudila velký ohlas. Studio Santa Monica se rozhodlo změnit přístup ke své klíčové značce a představilo nový díl ze série God of War. Nicméně, absence jakéhokoliv čísla jasně poukazuje na to, že se tvůrci rozhodli pro jakýsi start nanovo. Kratos se sice vrátil, ale jak jsme avizovali dříve, Středomoří a řeckou mytologii vyměnil za drsný sever a vikinské mýty, zjevně říznuté porcí fantasy.

Šéf vývoje Cory Barlog říká, že nechtěli značku rebootovat a tak přišli s výraznými změnami, ale v rámci Kratovy příběhové linie. V prvé řadě mu dali syna, který symbolizuje změnu v životě bývalého spartského generála a současného poloboha. Kratos je sice pořád nabručený, ale už to není vraždící monstrum, jaké jsme viděli v posledním dílu série. Barlog poznamenává, že pro ztvárnění této změny jej inspirovala vlastní zkušenost s rolí otce.

Stejně jako se mění příběhové zasazení hry se ale mění i důležitý aspekt hry – pohled kamery. Ta sedí hodně blízko za Kratem a z bojovky se se stává spíš akce ve stylu Tomb Raidera. Což ovšem nijak neubírá na brutalitě spartského bojovníka, který prokáže, že ještě nezrezavěl při boji s obrem, kterého nemilosrdně zmasakruje.

Zajímavé je, že zatímco nepřátelé v demu disponují schopnostmi spojenými s ohněm, Kratos a jeho sekera zase pracují s ledem. Jeho speciální údery umí nepřátele zmrazit, samotná sekera se mu vrací do ruky a jde celkově o velmi odlišný styl akce, než byly předešlé díly série. V jednu chvíli se objeví i zisk zkušenosti v oblasti lukostřelectví, což by poukazovalo k tomu, že se budete zlepšovat v disciplínách, které aktuálně používáte. Kromě desetiminutového videa ale zatím nemáme další informace. God of War vyjde na PS4, ale nevíme kdy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články