Nový mod přináší do Skyrimu svět Gothicu, příběh se odehrává po smrti hlavního hrdiny
zdroj: tisková zpráva

Nový mod přináší do Skyrimu svět Gothicu, příběh se odehrává po smrti hlavního hrdiny

30. 10. 2017 10:51 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Majitelé lesu rukou, který by se zvedl, kdybych se zeptal: „Kdo tady miluje Gothic?“, můžou být v posledních dnech velice spokojení. Nejspíš se už pustili do RPG Elex, nejnovějšího výplodu studia Piranha Bytes, a jejich zábava neskončí ani poté, co ze světa plného Albů a berserkrů odejdou. Vyšla totiž nová verze modu Gothic Orpheus pro The Elder Scrolls V: Skyrim. A je to tak, jak to zní – do Tamrielu přibyl svět Gothicu.

Čeká vás 32 ručně vytvořených questů, které jsou dokonce plně nadabované profesionálními herci ze Skyrim Voice Alliance, a 52 nových předmětů. Budete moci navštívit lokace z prvního i druhého Gothicu, přičemž zbrusu nový příběh se odehrává několik let po smrti původního hlavního hrdiny. Zemi zachvátila válka, a tak je potřeba nového reka, který popadne meč či magickou hůl a ukáže invazi orků, zač je toho v Nordmaru loket.

Nejde přitom jen o kosmetickou úpravu Skyrimu – tvůrci se snaží patřičně přetvořit i hratelnost tak, aby lépe odpovídala náročnosti původních her a aby dokázala navodit onu správně temnou atmosféru. Když zamíříte sem (v případě původního Skyrimu) nebo sem (pokud máte Special Edition) a obětujete 1,5 GB místa na disku, můžete si sami vyzkoušet, nakolik tvůrci ve svém bohulibém a ambiciózním cíli uspěli.

Nakonec přidám ještě návod, jak mod po stažení nainstalovat:

  1. Rozbalte soubor
  2. Zkopírujte všechna data do (x86)\Steam\steamapps\common\Skyrim\Data
  3. Potvrďte nahrazení
  4. Vše je připraveno ke hře!
  5. Portál do světa Gothic se nachází poblíž jeskyně, kterou jste utekli z Helgenu

zdroj: Archiv

Nejnovější články