O upíří multiplayerovku Nosgoth není zájem, skončí na konci května
zdroj: tisková zpráva

O upíří multiplayerovku Nosgoth není zájem, skončí na konci května

11. 4. 2016 10:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dva a půl roku po oznámení našla věčný klid multiplayerová akce Nosgoth, která vycházela z universa Legacy of Kain. Free-to-play akce z dílny studia Psyonix byla dlouhou dobu ve fázi otevřené bety a po dobu svého položití nedokázala přilákat dostatečný počet zájemců, aby se Square Enix vyplatilo financovat další vývoj a hlavně provoz. K 31. květnu tak dojde k uzavření serverů a hra se odebere do nebe/pekla pro zrušené hry.

Oficiální prohlášení kromě obligátních děkovaček tvůrčímu týmu a hráčům především zmiňuje: „S těžkým srdcem a nezměrným pocitem smutku musíme oznámit, že končí vývoj Nosgoth. Servery poběží do 31. května a poté je vypneme. Nebylo to snadné rozhodnutí. Těšilo nás vyvíjet hru s vaší pomocí, ale jednoduše řečeno, hráčská základna nerostla dostatečně rychle na to, aby dokázala uživit další provoz hry. Za celý tým Nosgoth vám chceme poděkovat za názory, podporu a oddanost hře během celého životního cyklu.“

Nosgoth free-to-play hra, hráče tedy napadne, co se stane s jejich investicemi. Veškeré nákupy provedené po 1. březnu tvůrci proplatí a nemusíte o to ani zažádat – přijdou vám během 14 dnů. Do konce května už dále nevyjdou žádné updaty a Nosgoth Cup poběží do konce dubna. Fóra na oficiálních stránkách zůstanou aktivní do 14. června.

Případné budoucnosti série Legacy of Kain se konec Nosgothu nijak nedotkne. Nejde ale o žádné překvapení, protože žánrově byl Nosgoth původním titulům velice vzdálený.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články