Obsidian oznámil tankovou multiplayerovku Armored Warfare
zdroj: tisková zpráva

Obsidian oznámil tankovou multiplayerovku Armored Warfare

20. 3. 2014 13:30 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Hrome, to je ale překvapivá novina. Všemi oblíbené studio Obsidian, protřelí milovníci PC a RPG starého ražení, aktuálně na GDC oznámili existenci svého vlastního klonu World of Tanks kompetitivního online free-to-play tankového simulátoru v CryEngine. Tato ponese název Armored Warfare a slibuje (chce se říct už tradiční) tankové bitky spojené s upgradováním hráčových strojů mezi střety.

Zásadním rozdílem mezi již zaběhnutými tankovými onlinovkami a tou od Obsidianu (Obsidianu? Proboha!) bude skutečnost, že tanky v Armored Warfare (neplést se steampunkovým Gettysburg: Armored Warfare!) mají krajinu válcovat v kulisách současnosti, čili s tančíky Abrams a dalšími dnešními pancéřovanými kolosy. Žádná nostalgie po druhé světové.

Chtělo by se jízlivě dodat, že k tomu mohl Obsidian vymyslet originálnější jméno, než "adjektivum + Warfare", ale nešť. Pragmatici mezi námi jistě rádi ocení skutečnost, že free-to-play Armored Warfare Obsidianu zajistí finanční stabilitu a vývojáři pak budou moct produkovat další tucet Falloutů (doufejme)...

Moderní kulisy sice nejsou jediným rozdílem vzhledem ke konkurenci, další odlišnosti však rozhodně nestřesou stín srovnávání s World of Tanks. Vedle týmových deatmatchů má tak sice Armored Warfare obsahovat i kooperativní kampaně, v paletě vozidel se pak hráči mohou těšit také na možnost pálit dělostřelectvem, tím však prozatím oznámené výraznější prvky Armored Warfare také v podstatě končí. Pomineme-li totiž hýřivou PR rétoriku homepage hry o "věčně se vyvíjejících bitvách", je hra překvapivě málo konkrétní nad mnoha klíčovými prvky, jako třeba ohledně data vydání nebo cílových platforem...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nezdá se přitom, že by Obsidianu šlo o nějaké vymezení vůči World of Tanks – naopak zjevně sází především na jeho hráčskou základnu a podobnost s ním. Schválně mrkněte na oficiální web hry a přesvědčte se o tom sami. Již nyní se můžete přihlásit do bety, snad nás v ní vývojáři přesvědčí, že pointou jejich byznysplánu není jenom nahrazení modelů T-34 za T-90.

Nejnovější články