Odhalení multiplayer akce Evolve od tvůrců Left 4 Dead
zdroj: tisková zpráva

Odhalení multiplayer akce Evolve od tvůrců Left 4 Dead

7. 1. 2014 19:13 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přesně 10 894 000 dolarů zaplatila společnost 2K Games / Take 2 v dražbě projektů, co zbyly po krachující THQ, za hru Evolve od studia Turtle Rock. Byla to jedna z vyšších částek a s ohledem na to, že Turtle Rock mají na svědomí fenomenální Left 4 Dead pro Valve, rozhodně bylo zajímavé sledovat, co je vlastně Evolve zač. Okolo hry však panovalo hrobové ticho, které až nyní nečekaně přerušila redakce magazínu Game Informer. Na obálce nadcházejícího se čísla se skví artwork právě z multiplayerové akce Evolve, která by uvnitř magazínu měla být náležitě představena.

Turtle Rock zjevně věří v sílu multiplayerového/kooperativního hraní, protože po Left 4 Dead je i Evolve primárně multiplayerová akce. V rámci hlavního módu bude čtveřice lovců nahánět jedno monstrum, na obou stranách přitom budou stát živí hráči. Jak uvádí stručná noticka na stránkách GI, každý z lovců bude mít své specifické vlastnosti i schopnosti, které společně vloží do boje proti jedné příšeře, co bude proti unfair přesile bojovat výrazně vyšší silou, velikostí a destruktivními schopnostmi.

Hráč ovládající mimozemskou příšeru bude navíc v průběhu zápasů stále silnější a schopnější, což by mělo kompenzovat zmíněnou přesilu. Cílem tvůrců z Turtle Rock je dosažení hratelnosti, která se po pár zápasech nevyčerpá a nabídne dlouhodobě potřebnou variabilitu i znovuhratelnost.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Redaktoři GI si dle vlastních slov odnesli z hraní Evolve zážitek, jaký je předtím ještě nepotkal. Ve svých dojmech blíže představí zmíněný mód 4 proti 1, ale očekávat lze, že Evolve nabídne herních variant mnohem více. Uvidíme, co se objeví v Game Informeru a později v dalších materiálech přímo od tvůrců.

Evolve by měla vyjít na konci tohoto roku pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články