Oficiální oznámení Call of Duty WWII: kooperativní zombie mód, vylodění v Normandii a MMO prvky
zdroj: tisková zpráva

Oficiální oznámení Call of Duty WWII: kooperativní zombie mód, vylodění v Normandii a MMO prvky

26. 4. 2017 21:06 | Novinky | autor: Adam Homola |

Více ikonickým momentem nemohl trailer na Call of Duty WWII začít. Vylodění v Normandii si všichni pamatujeme z her, filmů, knih, fotek, obrazů atd. Francouzskou pláží to začíná, a tahem na Berlín to skončí. Nový díl Call of Duty nemá ambice mapovat celou druhou světovou válku a zaměří se na její dva poslední roky. Vývojáři ze Sledgehammer Games během živého vysílání totiž potvrdili, že se bude Call of Duty WWII odehrávat v letech 1944 a 1945.

Call of Duty WWII má přetékat ikonickými bitvami a momenty z druhé světové války, a tak nemůžeme očekávat průřez všemi méně známými bitvami. Nové Call of Duty bude o těch největších a nejznámějších (osvobození Paříže, Ardeny, Berlín…), stejně jako bude o osobních příbězích hlavních postav. Většinu hry odehrajete z pohledu mladého amerického vojáka, ale ten nebude jedinou hratelnou postavou.

Na část příběhové kampaně se ujmete role Brita či Francouzky, a podíváte se na válku i z jejich pohledu. Simulaci ve stylu Arma her samozřejmě očekávat nelze, ale tvůrci hodlají arkádovou hratelnost stejně postavit na faktech. Osobně prý navštívili všechny lokace, nafotili a natočili hromady materiálů, a vše konzultovali s odborníky a historiky.

Minimálně co do historické přesnosti, autentičnosti zbraní, vozidel, lokací a dobového kontextu by měla být Call of Duty WWII věrná tak, jak to bylo jen v silách tvůrců možné. Od hratelnosti pak máme očekávat návrat ke kořenům, což znamená zaměření na rychlou, intenzivní a nervy drásající akci a částečně i taktickou hratelnost.

Activision také představil tři herce, jejichž výkony budete moct posoudit v příběhové kampani. Nejznámějším je zřejmě Josh Duhamel (Transformers), následovaný Jeffreym Piercem (Alcatraz, The Last of Us) a Jonathanem Tuckerem (Texaský masakr motorovou pilou). Příběh se má, podobně jako třeba seriál Band of Brothers, točit kolem bratrství a vzájemné důvěry postav. Přitom nemá jít o hollywoodský popcorn, ale o drsný a temný osobní příběh, odehrávající se na pozadí neméně temné války.

zdroj: Activision

Multiplayer

Vývojáři toho o multiplayeru moc neřekli, ale prozradili, že první pořádnou nálož informací dostaneme až na E3. Nicméně, víme alespoň to, že půjde o moderní verzi klasického multiplayeru s několika novými inovacemi.

Jednou z nich je například komunitní novinka Headquarters, která bude nejspíš jako glorifikované lobby s rozšířenými sociálními funkcemi. Podle krátké ukázky půjde o 3D prostor s postavami hráčů, ale detaily si vývojáři nechali zatím pro sebe. Chybět každopádně nebudou nové módy jako Divisions nebo War, kde se budete společně s ostatními hráči účastnit velkých bitev se spoustou úkolů.

V Call of Duty WWII nebude chybět ani kooperativní kampaň se zombíky a vlastním příběhem. Zjistíte v něm, že se má Německo na poslední chvíli před koncem války pokusit o vytvoření své poslední velké armády.

Šéf Activision Eric Hirshberg potvrdil multiplayerovou betu, kterou si zahrají jako první majitelé PlayStation 4. Call of Duty WWII vyjde 3. listopadu ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články