Oficiální oznámení The Elder Scrolls VI je tady, hra je ale v nedohlednu
zdroj: Tisková zpráva - Bethesda

Oficiální oznámení The Elder Scrolls VI je tady, hra je ale v nedohlednu

11. 6. 2018 16:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

The Elder Scrolls V: Skyrim vyšel v roce 2011 a je pravděpodobné, že jeho nástupce, čerstvě oznámený The Elder Scrolls VI, to na desetileté výročí pětky nestihne. Bethesda na své tiskové konferenci na E3 sice příští TES oznámila, ale naznačila, že na vydání si počkáme opravdu dlouho.

Oznámení The Elder Scrolls VI totiž předcházelo oznámení sci-fi Starfield a šéf Bethesdy Todd Howard jasně řekl, že ve studiu začínají pracovat i na TESVI, která vyjde až po Starfieldu. O novém sci-fi přitom Howard mluvil jako o hře pro „novou generaci“ a neoznámil u ní datum vydání ani platformy.

Vydání ani platformy neznáme v tuto chvíli ani pro The Elder Scrolls VI, ostatně neznáme ani podtitul, bude-li hra vůbec nějaký mít. Tvůrci jen prozradili, že TESVI se zatím pořád nachází v předprodukčním stádiu.

K mání je pouze přiložený teaser, z nějž můžeme místo činu tipovat nejspíš na Hammerfell či High Rock, ale to je asi tak to jediné, co v tuto chvíli můžeme dělat.

zdroj: Archiv

Pro Bethesdu, která zpravidla oznamuje hry s relativně brzkým datem vydání, je oznámení The Elder Scrolls VI (stejně jako Starfield) nestandardní a dá se předpokládat, že o mnoho chytřejší nebudeme ani během příští E3.

Počítat s vydáním The Elder Scrolls VI na současnou generaci konzolí by bylo bláhové. Těžko říct, zda se Bethesda bojí úniků informací, nebo chce mít neustálé otázky typu „Tak pracujete na tom nebo ne?“ už z krku. Každopádně oznámení tu máme. Příští TES je oficiální a teď přichází na řadu dlouholeté čekání.

Nejnovější články