Okuste hrůzy v The Evil Within 2 z pohledu první osoby
zdroj: tisková zpráva

Okuste hrůzy v The Evil Within 2 z pohledu první osoby

15. 2. 2018 12:36 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jak udělat horor ještě děsivější? Pokud od začátku nenabízí pohled z vlastních očí, tak ho tam po čase přidejte. Přesně to je případ The Evil Within 2, která vyšla v půlce října minulého roku. Vývojáři z Tango Gameworks nebyli hluší ke svým fanouškům a po četných žádostech se sami postarali o FPS mód. Ten dorazil v rámci bezplatného updatu na všechny platformy.

Kdo má děsivou cestu podivným světem za sebou, ten ví, že The Evil Within 2 obsahuje příběhovou část, kde se kamera přepne do pohledu z vlastních očí. Šikovným hráčům se to zalíbilo natolik, že se krátce nato postarali o modifikaci rozšiřující FPS pohled do zbytku hry. Když to tvůrci viděli, řekli si: „Ale co. Přidejme to do hry jako bonus pro všechny hráče.“

Podle slov producenta Šinsaku Ohary se s tímto přístupem od začátku nepočítalo. Hráči tak nemají na pohled z první osoby nahlížet jako na něco dokonalého, co je tam od začátku, ale spíš jako na „prvotřídní hackerskou prácičku“. Takže v podstatě jako na modifikaci, o kterou se původně postarala komunita.

Ale tvůrci si dali přeci jen trochu víc práce. Hru s tímto pohledem otestovali a zjistili, kde FPS vyloženě nefunguje. Proto počítejte s tím, že vás hra v některých místech pošle za záda vaší postavy. Ale jinak by mělo jít o ještě hlubší zážitek, který si přímo říká o podporu virtuální reality. Tak třeba také časem...

Pokud váháte nad pořízením The Evil Within 2, nejprve si vyzkoušejte trial s úvodní misí, kde rovnou zakusíte nový pohled kamery. A pokud se na základě této zkušenosti rozhodnete pro pořízení plné hry, máte ještě pár dní na slušnou cenu. Hra je do 19. února za polovic na Steamu, do 20. února i na PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články