Oldschoolový dungeon Monomyth dostal na Steamu zelenou
zdroj: tisková zpráva

Oldschoolový dungeon Monomyth dostal na Steamu zelenou

25. 5. 2017 10:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Krokovací dungeony zažívají renesanci. Vedle novodobé renesance žánru v podobě Legend of Grimmrock I a II, nového dílu Bran Skeldalu nebo třeba slovenského Vaporum se objevila velká spousta temných RPG využívající roky prověřený mechanismus. Co by se ale stalo, kdybyste vzali stejné prostředí zatuchlého sklepení a soubojový systém viděný z vlastních očí, ale vynechali krokování? Odpovědí vám může být připravované RPG Monomyth.

Pokud jste kdysi hráli hry jako King’s Field, Ultima Underworld nebo Arx Fatalis, není potřeba vám cokoliv vysvětlovat, protože právě v těchto hrách se Monomyth vzhlíží. Máte-li nulové zkušenosti s klasickými dungeon crawlery, vězte, že se jedná o prosté procházení podzemních útrob v reálném čase s naprostou svobodou pohybu (tedy co vám stěny dovolí). Váš postup mohou brzdit pouze dotěrní protivníci, kterých se můžete zbavit klasicky zbraněmi na blízko a na dálku, nebo kouzly.

zdroj: Archiv

Kromě ponurých katakomb vás čekají rozlehlé komnaty Lysandrijské pevnosti plné skrytých komnat nebo dokonce otevřené prostory pod širým nebem. Byť se děj hry odehrává ve známém fantasy pojetí středověku, narazíte zde na prvky steampunku v podobě různých trubek a elektrických zařízení, které vám také pěkně znepříjemní život. To vše je vykresleno v moc krásném vizuálu, který v sobě nezapře nejnovější Unreal Engine.

Co by to ale bylo za RPG bez vylepšování postavy. Tentokrát však nečekejte volbu tříd a zaměření se na zvolený herní styl. Jednoduše utrácíte pracně nasbírané bodíky z padlých monster do různých aspektů vašeho hrdiny, aby se snáze vypořádával s více nepřáteli najednou nebo přežil místnost plnou jedovatých plynů.

Monomyth dostal zelenou po pěti dnech na Steam Greenlight a dle slov vývojáře se v nejbližších dnech dočkáme dalších informací. Jo, slyšeli jste správě. Za hrou stojí jediný vývojář ze studia RatTower, což vysvětluje plánované datum vydání až ve čtvrtém čtvrtletí příštího roku.

Nejnovější články