Onimusha se vrací, zatím jako HD remaster prvního dílu Warlords
zdroj: tisková zpráva

Onimusha se vrací, zatím jako HD remaster prvního dílu Warlords

29. 8. 2018 11:38 | Novinky | autor: Adam Homola |

Série akčních adventur Onimusha kralovala na PlayStation 2, na PS3 skoro nebyla a nedivil bych se, kdyby současným hráčům už nic moc neříkala. To chce teď Capcom změnit, a ještě než se možná dočkáme nějakého případného nového dílu, dostaneme remaster jedničky. Ta se jmenuje Onimusha: Warlords, v roce 2001 vyšla na PS2 a v lednu 2019 vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Luxusní remake ve stylu Shadow of the Colossus ale nečekejte. Capcom na to jde opatrně a chystá jenom remaster. Onimusha: Warlords tak nabídne vyžehlenou HD grafiku, podporu širokoúhlých monitorů, podporu analogových páček, easy mód přístupný hned od začátku a nový soundtrack.

Tohle všechno bude k mání za 20 dolarů, tedy za velmi přístupnou a nijak nepřemrštěnou cenu. Původní verze hry prodala na PS2 přes dva miliony kusů a jak správně podotýká PS Blog, hra nejdřív vznikala jako pouhý spin-off k sérii Resident Evil. To nakonec nedopadlo, z Onimushy se vyklubal vlastní titul, ale s tehdejším Resident Evilem má přeci jen něco společného: fixní úhly kamery, které zůstanou i v chystaném remasteru.

zdroj: Archiv

Příjemné je, že mezi původním zobrazením a novým širokoúhlým budete moct kdykoliv přepínat, stejně jako lze hrát nově s analogovými páčkami, nebo jenom s původním D-padem.

Pamětníci jistě nezapomínají na fakt, že v původní verzi se odemknul Easy Mode až poté, co jste prohráli jednu bitvu několikrát po sobě. V remasterované verzi bude Easy Mode dostupný hned od začátku, tudíž se můžete pustit do příběhu a nestarat se tolik o nepřátele – na easy jich bude méně a půjdou k zemi rychleji. Jenže pozor, obtížnost si během hraní nebudete moct měnit, tudíž musíte volit obezřetně.

Návrat Onimusha: Warlords je dobrou zprávou a pokud remaster uspěje, Capcom to k odklepnutí vývoje nového plnohodnotného dílu jenom povzbudí. Na druhou stranu o hry s podobnou tématikou momentálně nouze není – za pár měsíců vyjde slibně vypadající Sekiro: Shadows Die Twice a někdy poté dorazí i Ghost of Tsushima.

Nejnovější články