Onlineovka City of Heroes po osmi letech provozu končí
zdroj: tisková zpráva

Onlineovka City of Heroes po osmi letech provozu končí

2. 9. 2012 19:14 | Novinky | autor: Petr Poláček |

City of Heroes, potažmo City of Villains je jedna z těch dlouho fungujících onlineovek, které mají víceméně stálý a neměnný počet hráčů, v klidu a mimo zájem herních webů a magazínů si fungují kdesi na pozadí a čekají, až náklady na její provoz překročí výnosy, aby se odebraly do věčných onlineových lovišť. A právě tahle situace nyní nastala. Jak uvádí oznámení na oficiální stránce hry, veškerý další vývoj byl zastaven, všechny možnosti plateb deaktivovány a nyní bude následovat tříměsíční loučení, které vyvrcholí vypnutím serverů k 30. listopadu.

Jak bude ono loučení probíhat konkrétně (jestli bude finální event apod.), to se hráči dozví v následujících týdnech, ale jisté je, že s hrou samotnou končí i banda lidí pod názvem Paragon Studios, která na hře posledních pár let pracovala. Paragon Studios však není původní vývojář City of Heroes, protože kredit patří studiu Cryptic, které momentálně spadá pod firmu Perfect World a vedle provozu Champions Online a Star Trek Online pracuje na onlineovce Neverwinter.

Ke spuštění City of Heroes došlo v Americe na konci dubna 2004, v Evropě pak v únoru 2005. Cryptici a později Paragoni pro hru vydávali pravidelné a zdarma dostupné minidatadisky, kterých bylo celkem 24, pokud mě paměť neklame. První velký, čili placený, datadisk pod názvem City of Villains byl spuštěn v říjnu 2005 a umožnil hráčům převzít roli superzlounů. Zajímavé na něm ale bylo, že fungoval jako samostatná hra, napojená na City of Heroes skrze PvP zóny, v nichž si hráči obou titulů mohli rozbíjet své super-hrdinské/zlounské ksichty.

Takhle to fungovalo skoro tři roky (mezitím v roce 2007 Cryptici prodali hru NcSoftu a část zaměstnanců vytvořila studio Paragon), až v červenci 2008 došlo k obsahovému sloučení obou her od jedné pod názvem City of Heroes. V roce pak 2010 vyšel další datadisk CoH: Going Rogue, v červnu 2011 se ze hry stal free-to-play titul s mikrotransakcemi pod názvem City of Heroes: Freedom, ale protože to zájem hráčů evidentně nezvedlo, tak hra letos na podzim skončí. A při této příležitosti bych se rád zeptal, jestli někdo z vás vůbec CoH/CoV hrál, protože já kolem sebe neznám ani jednoho takového člověka!

 

Nejnovější články