Onlinová složka Red Dead Redemption II startuje v listopadu otevřenou betou
zdroj: tisková zpráva

Onlinová složka Red Dead Redemption II startuje v listopadu otevřenou betou

20. 9. 2018 10:23 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Informační masáž ohledně nadcházející kovbojské akce neustává. Už jsme se seznámili s některými postavami a poznali i několik koutů Divokého západu, a teď konečně dostáváme odpověď na jednu z největších otázek. Multiplayer bude a dorazí někdy v listopadu ve formě otevřené bety.

Obavy o přimíchání onlinu do kampaně jednoho hráče zažehnává obecný název multiplayeru – Red Dead Online. Samozřejmě se využije mapa hry a základní prvky hratelnosti, ale půjde o mód stojící bokem stejně jako v případě GTA V, kterým se nutně inspiroval. Ale nepůjde o čistou kopírku GTA Online, protože podle oficiální zprávy jde o „evoluci klasického multiplayeru z předchozí Red Dead Redemption“.

„Vzali jsme nejlepší prvky a nejlepší obsahové balíčky z GTA Online a použili je jako šablony pro to, co děláme zde,“ říká šéf designu Imran Sarwar v rozhovoru pro IGN. Jmenovitě se inspirovali Heisty a balíčky After Hours, The Doomsday Heist a Gun Running. „Ne ve smyslu obsahu, očividně, ale ve způsobu, kterým kombinují příběh, hratelnost, módy a další obsah v jeden tematický celek,“ dodává.

zdroj: Archiv

Red Dead Online bude zdarma pro všechny majitele Red Dead Redemption II na PlayStation 4 a Xbox One (ano, o PC stále ani slůvko) a umožní vám hrát o samotě či s ostatními hráči, ať už kooperativně nebo kompetitivně. Přesné datum spuštění nebylo oznámeno a ani se nenaznačuje délka trvání otevřené bety.

Její důvod je ale pochopitelný. Zpočátku se dá počítat s pády serverů, když se do onlinu nahrnou kvanta nedočkavců. Tvůrci zároveň dostanou prostor ladit chyby a formovat multiplayer za pochodu a nikdo je nemůže z ničeho nařknout, když je to vlastně jen beta…

Bohužel se zatím nedozvídáme nic z vlastní náplně multiplayeru. Čistě teoreticky se nabízí možnost hrát si na hodného a zlého kovboje, stát se banditou či mužem zákona. Umím si představit, že si kdokoliv bude moct založit vlastní gang, přepadávat vlaky, vykrádat banky a likvidovat konkurenční zabijáky. A nebylo by vážně cool, kdybyste se mohli stát šerifem města a starat se o jeho další rozvoj?

Na odpovědi si ještě nějakou dobu počkáme, nicméně vám doporučím, abyste dnes bedlivě sledovali naše stránky a YouTube kanál. Sami uvidíte proč.

Nejnovější články