Ooblets kombinuje farmaření s roztomilými rádoby Pokémony
zdroj: tisková zpráva

Ooblets kombinuje farmaření s roztomilými rádoby Pokémony

23. 2. 2017 17:53 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jestli Ooblets neudělá díru do světa, tak sním svůj klobouk, a ani si k němu nedám ředkvičku. Vývojářka Rebecca Cordingley svou hru poskládala z roztomilé grafiky, farmaření, budování ranče a trénování svých vlastních rozkošných příšerek. Pokémoni křížení se Stardew Valley? Ano, prosím! A to si k tomu ještě rovnou můžete připočíst průzkum otevřeného světa (jeden region má být dokonce pod vodou!), automatizaci produkce, obchodování, dialogy a vztahy s celou plejádou vesničanů… člověk se ani nediví, že si Ooblets všimli vydavatelé z Double Fine Productions, a celý projekt zaštítili svou podporou.

Jak tedy vlastně vypadá hratelnost? Pokud jsou mezi vámi nějací farmáři, celý proces vám jistě bude nadmíru povědomý. Zasadíte semínka, zalejete je, staráte se o vzniklé výhonky, čekáte, čekáte, čekáte… A pak se vám z listů vylíhne pěkná potvůrka, co vás bude následovat na vašich dobrodružstvích.

Kdyby to takhle fungovalo ve skutečném světě, na dotace do zemědělství by si určitě nikdo nestěžoval, protože by všichni měli moc práce s oňuchňáváním hezoučké houbičkoslečny, zakoupené s padesátiprocentní slevou v Albertu. Ale bohužel, všichni si budeme muset vystačit s počítačovou hrou.

zdroj: Archiv

Ooblets na rozdíl třeba od Stardew Valley nabízí pohled z perspektivy třetí osoby, takže své výtvory můžete obdivovat pěkně zblízka – a to nejen zmíněné potvůrky, ale taky své bydliště, které si dekorujete podle vkusu a možností. Ani zmíněný průzkum světa nebude zbytečný. Pokud natrefíte na divokého oobleta a porazíte ho v čestném boji, vypadnou z něj semínka, a vy si tak následně můžete vypěstovat jeho dvojníka. Příšerek je prozatím 17, ale vsadil bych se, že nejde o konečné číslo. Rebecca má na všechny úpravy a přídavky ještě dost času, protože vydání se chystá až na rok 2018, a to na PC a Xbox One.

Nejnovější články