Orwell vás nechá špehovat obyčejné lidi, abyste zabránili teroristickému útoku
zdroj: tisková zpráva

Orwell vás nechá špehovat obyčejné lidi, abyste zabránili teroristickému útoku

10. 8. 2016 19:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Dnešní svět čelí spoustě obtížně řešitelných dilemat a jedním z nich je otázka konfliktu mezi zachováním soukromí jedince a ochranou bezpečnosti celé společnosti. A právě na tomhle problému stojí základy hry Orwell, ve které máte za úkol špehovat lidi a rozhodovat, které informace následně předáte tajným službám. A to si pište, že vaše volby budou mít dalekosáhlé následky pro sledované i sledující.

Ať už si myslíte, že pro obranu před vnitřními i vnějšími hrozbami je třeba udělat nějaké ústupky, nebo byste svá data úřadům neposkytli ani za nic, musíte uznat, že v dnešní době je mnohem těžší udržet svoje soukromí pod pokličkou. Orwell tuhle jistotu posouvá ještě o krok dál pomocí svojí titulní aplikace, kterou používáte ke sledování a následné nahlašování soukromých konverzací, telefonních hovorů, počítačových souborů a dalších soukromých informací.

zdroj: Archiv

Váš primární cíl je velmi vznešený – ochrana státu před hrozícími teroristickými útoky. Ale budete opravdu schopni rozpoznat informace, vedoucí k odhalení hrozby, od běžných a banálních soukromých informací?

Pravděpodobně to nebude vůbec jednoduché, a vaše činy vám možná po chvíli pořádně sáhnou do svědomí. Koncept hry tím evokuje například fascinující Papers, Please a slibuje pořádně silný zážitek, pokud se svého úkolu zhostí trojice tvůrců z německého studia Osmotic Studios pořádně.

Orwell pokládá otázku: „Jaká je cena bezpečí?“ Ale definitivně na ni odpovědět, to není jen tak. Pokusit se o to můžete v druhé polovině roku, kdy hra vyjde na Steamu.

Nejnovější články