Oznámení taktické akce Rainbow 6 Patriots
zdroj: tisková zpráva

Oznámení taktické akce Rainbow 6 Patriots

3. 11. 2011 18:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Všichni fandové taktické akce musí mít nyní radost, protože byla čerstvě oznámena hra ze...

Všichni fandové taktické akce musí mít nyní radost, protože byla čerstvě oznámena hra ze série Tom Clancy’s Rainbow 6 s podtitulem Patriots. Pracuje na ní Ubisoft Montreal s podporou Ubisoft Toronto a Ubisoft Red Storm a měla by se věnovat, jak jinak než terorismu. Ale nechytejte se za hlavu, zdá se, že hra nechce (pro někoho) znesvětit jméno Clancy, a tak se na problém terorismu podívá trochu jinak.


Tedy, nečekejte nic zlomového, nějaké filosofické otázky na téma, kdo je terorista, a kdo jen „bojovník za svobodu“. Jednoduše jen opustíme muslimy, Rusy a Číňany a kdoví, koho ještě, a podíváme se na půdu USA. Protivníky budou ve hře Opravdoví Patrioti, hnutí amerických konzervativců, které vytvoří revoluční, velmi dobře vyzbrojenou partyzánskou skupinu, která má za cíl zbavit Spojené státy zkorumpované vlády a jha nadnárodních korporací. 

Patrioti se prý nezastaví před ničím, aby udělali ze Spojených států zemi dle svého gusta a hráč bude postaven před mnoho kritických misí, v nichž dojde i na těžká morální rozhodnutí. Naznačuje to, že i Rainbox 6 se vydá cestou větší příběhovosti a „filmovosti“. Nezdá se však, že by  to mělo být za cenu úbytku klasických prvků této značky. Blíže to vysvětluje David Sears z Ubisoftu: „Terorismus se vyvinul a stejně tak se vyvinula i série Rainbow 6. V Patriots budou týmová hra, taktika a realismus spojeny se vzrušujícím, novým stylem vyprávění. To přinese doposud neviděný prostor pro uplatnění lidskosti ve hře, což by mělo z Rainbox 6 Patriots udělat napínavé a pohlcující dobrodružství“.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Je to opravdu příjemná změna. Budete stát proti občanům vlastního státu (tedy v rolích Američanů), kteří se budou snažit na svou stranu přetáhnout veřejné mínění a dozajista budou mít v některých oblastech silné zastání. Ostatně, už nějakou dobu jsou tyto militantní bojůvky na mnohem amatérštější bázi trnem v oku FBI. A střet s civilisty, kteří mohou Patrioty podporovat, může vyvolávat zajímavé morální krize a rozepře. Takže pokud bude ona filmovost vhodně doplňovat onu taktickou mantru celé série, máme se zjevně nač těšit. Prozatím můžete sledovat oficiální stránky, odkud se dostane i na další informační kanály na Facebooku a Twitteru. Hra vyjde na X360, PS3 a PC v roce 2013. Pokud chcete vidět, jak zhruba bude hra vypadat, mrkněte se na video pod textem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články