Pantropy chce nabídnout svoji sci-fi verzi hardcore survivalu ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Pantropy chce nabídnout svoji sci-fi verzi hardcore survivalu ještě letos

20. 10. 2017 16:50 | Novinky | autor: Adam Homola |

Kolik online hardcore survival akcí ještě sneseme? Tolik, kolik jich bude zajímavých. Pantropy se přitom, minimálně takhle na první dobrou, neřadí po bok Valnir Roku, Conan Exiles a dalších jim podobných. Pantropy se prezentuje jako na kooperaci založená MMOFPS odehrávající se ve sci-fi světě plném robotů a exotických prostředí.

Obyčejné online střílení ale od Pantropy nečekejte. Vývojáři chtějí hru prošpikovat RPG i survival prvky, byť do detailů ještě nezachází a zatím nabízí jen zkratkovitá hesla a nepříliš určité sliby a vize. Nejspíš proto, že příští měsíc spustí kickstarterovou kampaň a pokusí se z vašich peněženek vytáhnout nějaký ten dolar. Pak by měla zkratkovitá hesla nahradit konkrétně popsané herní mechanismy.

Mezitím si můžete představovat nehostinnou mimozemskou planetu plnou domorodých obyvatel, krásných panoramat a exotické fauny i flóry. V tomhle prostředí pak bojujete s ostatními hráči i místními obyvateli o vzácné suroviny. Ty budete potřebovat především pro crafting, s nímž se můžete dobrat prakticky ke všemu.

zdroj: Archiv

Stavět a vyrábět lze základny, zbraně, mechy a spoustu dalších věcí. Tvůrci si kladou za cíl podporovat kooperativní hraní ve všech částech hry, a to nejen v soubojích, ale třeba i v prozkoumávání. Klidně můžete nasednout společně s parťáky do dostatečně velkého vozidla a vyjet prozkoumávat nebezpečná zákoutí mimozemské planety společně.

S kamarády budete také vyvíjet nové technologie, sbírat suroviny, a nakonec i přežívat. Tamní svět nemá být zrovna vlídný a přátelský, a tak se vám sejdou i frakce, do kterých se můžete přidávat, nebo proti nim bojovat.

Tvůrci sice Pantropy popisují jako MMOFPS s hardcore survival prvky a globálními událostmi, jenže zatím onu „masivní“ složku ještě nepředstavili. Momentálně mluví jen o 64 hráčích najednou s tím, že budoucí verze hry umožní i servery s více hráči najednou.

zdroj: Archiv

Pantropy se momentálně připravuje pouze na PC a alfa verzi bychom měli na Steamu vidět ještě letos. Plná verze se pak dostaví v příštím roce, tudíž je jasné, že hra je v pokročilé fázi vývoje a chystaný Kickstarter tak bude spíše jen na její rychlejší a plynulejší dokončení než na nějaké zásadní věci.

Jestliže je vám Pantropy sympatická, můžete ji zatím podpořit alespoň na serveru Thunderclap, kde si připravíte post na vaše sociální sítě na den spuštění kickstarterové kampaně.

Nejnovější články